Hírek

2012.10.31. 05:10

Takarékosabb fűtésről döntöttek

Balatonalmádi - A testület elfogadta a közalapítványok beszámolóit, és megszavazták azt is, hogy átalakítsák a városgondokság fűtési rendszerét a raktárban.

Halmos György

A beszámolókból kiderült, hogy csaknem kétmillió forintot költött amatőr művészeti csoportok, szervezetek, egyesületek támogatására az Almádiért Közalapítvány. Ezen túlmenően közreműködött a nyári idegenforgalmi szezon során a városi kulturális, irodalmi és zenei programok, rendezvények megszervezésében és pénzügyi lebonyolításában. A közalapítvány támogatta a Péter-Pál napi vigadalmat, az országos Cimbora találkozót, de a turisztikai egyesülettel és a kulturális központtal együtt többek között a Hungarikum napokat és a borfesztivált. Az Együtt-Egymásért Nyílt Közalapítvány beszámolója szerint tavaly 1,8 millió forintot költöttek 70 év felettiek karácsony előtti ajándékozására, illetve pályázatot írtak ki szociálisan rászorulók téli fűtésének támogatására.

A testület megszavazta, hogy a városgondnokság műhely- és raktárépületét vegyes tüzelésű kazánnal fűtenék a jelenlegi gázüzemű helyett. Az új kazán tüzelőanyagát a közterületről kivágott fából biztosítanák. Számítások szerint a beruházás egy fűtési szezon alatt megtérül, várhatóan 2,4 millió forinttal csökken a telephely gázszámlája.

 


Szégyenfolt a bevásárlóközpont


Napirend előtti felszólalásában Szabó Zoltán képviselő azon véleményének adott hangot, hogy a budatavai áruház környékén, főleg az ott lévő üzletek közelében elszomorítóak az állapotok. Több helyen leszakadt az álmennyezet, az üzletek környéke koszos, a hely a város szégyenfoltja, fenntarthatatlan, ezért tenni kell valamit. A polgármester ígéretet tett arra, hogy felveszi a kapcsolatot a terület tulajdonosával, hogy rendezzék a helyzetet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!