Hírek

2012.11.17. 19:11

A katolikus karitász a gyermekekért szervezett jótékonysági gálát (videóval)

Veszprém - Úgy tudjunk fejlődni, úgy tudjunk változni, hogy közben hasson át bennünket a szeretet ős állandósága.

Varga Domokos Péter

Márfi Gyula veszprémi érsek mondta ezt a Petőfi Színházban szombaton este a húszéves Veszprém Főegyházmegyei Karitász gyermekekért rendezett jótékonysági gálaestjén. Az érsek Julio Iglesias egyik dalára utalt, amely a szeretet állandóságáról szól. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Isten emberré lett fiától, Jézustól kell eltanulnunk a szeretetet. De nem csak elfogadnunk kell, amit a másiktól kapunk, az is fontos, hogy adni tudjunk.

Az egyházi elöljáró bevezetőjét követően Zagyva Richárd, a katolikus karitász igazgatója köszönte meg Veszprémnek, a lakosságnak, az önkormányzatnak és a Petőfi Színháznak az összefogást, amelynek révén megvalósulhatott a rendezvény.

A galériáért kattintson a képre!

Az előcsarnokban rövid műsort adtak a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola tanulói, felkészítő tanáruk Veres Györgyné Petrőcz Mária volt. A színházteremben Veszprém polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Porga Gyula felidézte a IV. században, az egyiptomi sivatagban élő Szent Makáriusz történetét. Az önmegtartóztató szerzetesekhez vendég érkezett, és egy fürt szőlővel ajándékozta meg Makáriuszt, a közösség vezetőjét. Ő ezt a szőlőt továbbadta egyik testvérének, aki szintén lemondott a ritka csemegéről egy másik szerzetestársa javára. Esteledvén kopogtak Makáriusznál, az egyik testvér egy fürt szőlőt ajándékozott neki. A példára utalva Porga Gyula hangsúlyozta, amit a jelenlévők hozzáadnak az esthez, azt a karitász továbbadja a rászoruló gyerekeknek.

A gálaesten a Muzsikás Együttes és Petrás Mária, moldvai énekes adtak felejthetetlen koncertet.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!