Hírek

2012.11.07. 11:26

Szent Márton-ünnep három napon át

Pápa - Öt borház mellett csetényi pálinka és természetesen libából készült finomságok várják az idei Márton-napi újbor ünnep résztvevőit. Az Esterházy-kastély udvarán péntektől vasárnapig tart a vígasság.

Nagy Imre

Pénteken este népdalok és táncok alapozzák meg a jó hangulatot, majd hét órakor, a hivatalos megnyitó keretében dr. Mail József apát-plébános szenteli meg az újbort. Ezt a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium hagyományos szüreti műsora, a mustlovagok avatása követi. A poharazgatás és a válogatott liba ételek mellé a Dunaszerdahelyi Pántlika népzenekar, majd a Főnix együttes szolgáltatja a zenét. Szombaton és vasárnap délután játszóház, illetve Liba Tour, többhelyszínes vetélkedő várja a gyerekeket és a felnőtteket.



Folytatódik a folklór műsor is: néptánc, vásári komédia, operett, musical, tangóharmonikás és retro zenekar gondoskodik a jó hangulatról. Vasárnap a libás alkotóház tevékenyégét, celldömölki vásári komédiákat és a környező települések hagyományőrző csoportjainak fellépését élvezheti a nagyérdemű, majd este hat órakor a Vivát Bacchus énekegyüttes mutatkozik be. Az ünnepet Krasznai Tamás operett- és nótaénekes, majd Greznár Zoltán népi zenekara zárja.  A libapecsenye és zsíros kenyér mellett újdonságként sült gesztenye is szerepel a gasztronómiai kínálatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!