Hírek

2013.01.31. 12:01

Áramtolvajokat buktattak le Pápán

Összesen 17 ingatlanban bukkantak áramlopásra a város négy pontján egy keddi összehangolt akcióban a pápai nyomozók és az E.ON munkatársai – tájékoztatott a megyei főkapitányság csütörtökön.

Halmos György

Az akciót egy folyamatban lévő nyomozás kapcsán hajtották végre, ennek során megállapították, hogy az ellenőrzött lakásokban élők illegálisan vételezték az áramot. Volt olyan, aki a mérőórát manipulálta, mások az óra előtt csatlakoztak rá a fővezetékre, de akadt, aki az utcai gerincvezetéket csapolta meg, ezzel életveszélyes helyzetet teremtett.

Több család elektromos árammal fűtötte helyiségeit, valamint annak ellenére is rendelkeztek elektromos készülékekkel, hogy az áramszolgáltatóval nem volt érvényes fogyasztói szerződésük.

 

(Fotó: rendőrség)

Az ellenőrzés során mérőórát több ellenőrzött lakásban sem találtak, ugyanakkor a csapból meleg víz folyt, a hűtőben pedig fagyasztott áruk voltak nagy mennyiségben. Az egyik átvizsgált ingatlanban egy gipszkarton fal mögé rejtve illegális földgázvételezés nyomaira bukkantak a nyomozók, abban az ügyben szintén lopás miatt indul meg a büntetőeljárás.

Az ellenőrzés során újonnan feltárt ügyekben a lopási kár megállapítása folyamatban van, a mérőórákat az E.ON munkatársai vizsgálják. A feltárt esetek nagy számára tekintettel a jövőben folyamatosan számítani lehet hasonló jellegű összehangolt akciókra a város területén.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!