Hírek

2013.05.05. 16:08

Amatőr színjátszók versenyeztek angolul

Országos angol nyelvű drámafesztivált rendeztek hétvégén a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

Marton Attila

Az ötödször megszervezett megmérettetésre a veszprémi egyetemisták mellett Békéscsabáról, Budapestről, Debrecenből és Piliscsabáról is érkeztek amatőr színjátszók.

Az Amerikai Kuckó, a Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézete és a Petőfi Színház közösen szervezett versenyén a tíz produkciót különböző szakterületekről érkező zsűri díjazta: Dezsőffy-Rajz Katalin szinkronrendező a hangot és az arcjátékot értékelte, a Petőfi Színház színművésze, Módri Györgyi az előadásmódot és a rendezést, az angol nyelvi megformálást Dókus Tünde, míg a díszletet és a színpadi mozgást Somogyi Tamás bírálta el.

Piliscsabáról, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről is érkeztek amatőr színjátszók az országos angol nyelvű drámafesztiválra (Fotó: Orosz Péter)

A középiskolás és egyetemista szereplők a szervezők döntése értelmében külön kategóriában versenyeztek. Az országos drámafesztivál céljáról a főszervezők, Kész Zoltán, az Amerikai Kuckó vezetője és Katona László, az Angol-Amerikai Intézet oktatója lapunknak úgy fogalmaztak, a színházra nevelés mellett az angol nyelv és az angolszász kultúrák megismerését és népszerűsítését is szolgálja a rendezvény, miközben egy meghatározó közösségi élménnyel is gazdagodhatnak a résztvevő amatőr színjátszók.

A fesztivál vasárnap esti díjátadóján a zsűri különdíja mellett mindkét kategóriában kiosztották a legjobb férfi, női fő- és mellékszereplő, valamint a legjobb rendezés és a legjobb darab díját.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!