Hírek

2013.05.16. 10:09

Horgászkiállítás - másként

Borsosgyőr - A Strandi-tónál tartották szombaton az ország első szabadtéri horgászkiállítását, ahol a kiállítók, gyártók, forgalmazók a vízparton mutatták be termékeiket.

Nagy Imre

A látogatók, érdeklődők így testközelben tekinthették meg a horgász társadalom legújabb vívmányait.  

- Itt mindent ki lehet próbálni, számba venni az új lehetőségeket, botokat, etetőanyagokat, szerelékeket. Mindezt nem egy csarnokban, hanem éles helyzetben, a tavon tehetik a horgászok. A szakemberek itt kérésre felszerelnek egy-egy botot, majd akár a tapasztalatokat is meg lehet beszélni. A kezdeményezés új, az országban ilyen még nem volt.

Tizenegy kiállító több mint húsz termékkel van itt ma jelen. Minden évbe jönnek ki új termékek, a gyártók azon fáradoznak, hogy ugyanazt a teljesítményű botot még könnyebbé, még erősebbé tegyék. Ugyanez a helyzet a szerelékeknél is, ezt újabb és újabb technológiákkal érik el, hiszen gyártók is, forgalmazók is maximalizmusra törekednek - fogalmazott Karvas Gábor tógazda, aki azt is elmondta, hogy a tó kialakításánál annak idején arra törekedtek, hogy kulturált és családcentrikus környezet várja az idelátogatókat. Így aztán akár a hölgyek, akár a gyerekek is eltölthetnek itt egy szép napot.



Csörgő Tamás az egyik forgalmazó cég képviseletében látogatott el a tóhoz.

- Az ötlet tulajdonképpen tőlünk indult, és bárt minden kezdet nehéz, rendkívül jók a visszajelezések. Az időjárás sajnos nem támogat bennünket, de a halaknak bejött a hidegfront. Így tudunk mutatni kapásokat, csalikat, horgokat, előkéket, mindezt élesben, nem csupán a katalógusban - tájékoztat a forgalmazó.

A kiállítással jól megfért a túlsó parton a húsos szakszervezet által rendezett horgászverseny is. A teszthorgászok egymás után kapkodták ki a halakat, hogy aztán a legtöbbet visszaengedjék a tóba. A kezdeményezés a látogatottságot tekintve találkozott a horgászok igényeivel, akiknek a botokról, orsókról, egyéb szerelékekről szerzett tapasztalatai bizonyára újabb sikerek elérését teszik majd lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!