Hírek

2013.05.29. 14:40

Társulás az óvodára

Együttes ülésen döntött arról a két testület, hogy Zirc és Lókút óvodatársulást hoz létre, egyben a minap elfogadták a két település képviselői a társulási megállapodást a zirci Benedek Elek Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde fenntartásáról.

Varga Domokos Péter

Erről Ottó Péter, zirci polgármester tájékoztatta lapunkat. Megtudtuk a város első emberétől, hogy eddig öt település (Zirc, Bakonybél, Olaszfalu, Pénzesgyőr és Lókút) működtetett óvodatársulást. Ezt 2013. június 30-ával közös megegyezéssel megszüntetik. Bakonybél és Olaszfalu július elsejétől önállóan működteti a saját gyermekintézményét, Pénzesgyőr pedig köznevelési szerződést kötött mindhárom környékbeli településsel, Zirccel, Bakonybéllel és Lókúttal egyaránt.

Azért döntöttek így, indokolta lapunk érdeklődésére Busz János pénzesgyőri polgármester hogy a lakosságnak biztosítsák a szabad óvodaválasztást. Ezt követően ülésezett Zirc város testülete is, ahol döntöttek többek között a 2012. év Zirc Város Tűzoltója kitüntetés adományozásáról.

 

A Zirc Város Közoktatásáért-díját Vajcsné Győri Évának, a Benedek Elek Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusának ítélte a testület. A közszolgálati díjakat júniusban adják át (Fotó: Varga Domokos Péter)

 

A díjat Ringhoffer Zoltán kapta, melyet az ülésen át is vett Ottó Péter polgármestertől. Döntöttek a képviselők a Zirc Város Közszolgálatáért szakmai kitüntetések adományozásáról is. A Zirc Város Közoktatásáért-díjat Vajcsné Győri Éva óvodapedagógus, a Zirc Szociális Ellátásáért-díjat Piedl Éva közösségi gondozó kapta. 

A Zirc Város Tisztviselője-díjat megosztva megosztva ítélte a testület Waller Józsefné önkormányzati referensnek és Kitzberger Valéria iktató-iratkezelőnek. A közszolgálati díjakat júniusban egy városi ünnepség keretében adják majd át.

Az ülésen beszámolt a Zirci Városüzemeltetés Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. a 2012. évi gazdálkodásáról, valamint a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság a 2012. évi tevékenységéről. A település képviselőtestülete mindkét beszámolót elfogadta, majd döntöttek arról is, hogy kiírják a város középiskolai tanulmányi ösztöndíját.




 


A Zirc Városi Önkormányzat – a Zirc Városi Ifjúsági Önkormányzat javaslatára – a középiskolás fiatalok számára 2003-ban tanulmányi ösztöndíjat alapított. Az ösztöndíj elnyerése érdekében az alapításkor meghatározottak szerint a középiskolás fiataloknak félévente pályázatot kell benyújtaniuk a város képviselő-testületéhez. Az idei feltételek: a pályázó diák állandó zirci lakos; középfokú iskolában nappali tagozaton tanul; tanulmányi eredménye a 2012–2013-as tanév aktuális félévében legalább 4,7. Előny minden plusz teljesítmény, melyet igazolni kell. A képviselő-testület félévente tíz fiatalt részesít havonta háromezer forint tanulmányi ösztöndíjban. A pályázatokat június 28- án 13 óráig nyújthatják be a diákok a zirci önkormányzati hivatal ügyfélszolgálatára.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!