Hírek

2013.07.17. 17:57

Kezdünk már kilábalni a gazdasági válságból

Jövő májusra felépül a Szatmári Malom Kft. új, napi 250 tonna gabonát feldolgozó malma. Szatmári Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója köszöntötte a vendégeket.

Varga Ibolya

Arra emlékezett, hogy malmi csoportként húsz évvel ezelőtt kezdték meg a tevékenységüket a Jászberényben megvásárolt malmukkal. Veszprémben és Pápán 1996-ban, Kiskunhalason 2001-ben indultak. Ezzel a négy üzemmel az ország meghatározó malomipari vállalkozásává lettek.

Négy évvel ezelőtt adták át az átéptett és Közép-Európa legkorszerűbb üzemének számító jászberényi malmukat, mely naponta 250 tonna gabona feldolgozására alkalmas. Ilyen lesz a veszprémi is.

A beruházás mintegy 1,7-1,8 milliárd forintba kerül. Az új malomban kellő gépekhez a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) százmillió forint támogatást adott a mezőgazdasági termékek értéknövelése jogcímen.

 

Alapkőletétel: Szatmári Zoltán, Navracsics Tibor, Porga Gyula (Fotó: Penovác Károly)



Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes avató beszédében azt mondta el: háromszorosan is örül annak, hogy megkezdődik ez a beruházás. Először azért, mert egy év múlva a családi házas övezetből kiköltözhet a társaság jelenlegi malma, mely a folyamatos zúgásával és a szállító járművek közlekedésével zavarja az ott élőket.



Másodszor már az építkezés ideje alatt is veszprémi vállalkozásokat foglalkoztatnak, a malomban pedig ötvenegy embernek adnak majd munkát, ami több a jelenlegi alkalmazottaiknál. Harmadszor pedig azért örül, mert javultak a gazdasági mutatók, és úgy tűnik, hogy kezdünk kilábalni a gazdasági válságból, nem szakadunk le Európa más országaitól.

Porga Gyula Veszprém polgármestere arról szólt, hogy az önkormányzat képes remekül együttműködni a város területén dolgozó vállalkozásokkal. Most is a lakossági kérésre adott feleletnek is tekinthető az új telephely. Külön öröm, ha alapkőletételen vehet részt, mert ez azt jelenti, hogy valami nagy horderejű munka kezdődött el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!