Hírek

2013.07.09. 15:27

Kiképzésre indulnak a tartalékos fiatalok

A szerződés és az eskü aláírását követően egy díszes tollat is átvehetett Péter Botond, aki a 200. önkéntes műveleti tartalékos, aki Veszprém megyéből csatlakozott a rendszerhez.

Szabó Péter Dániel

A fiatalembert - aki öt, szintén tartalékosnak álló társával érkezett kedden a veszprémi Toborzó és Érdekvédelmi Központba - Kálmán László alezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokhelyettese és Soós Gyula őrnagy, a veszprémi központ parancsnoka köszöntötte.

Péter Botondnak (jobbra) szerződéskötése alkalmából Kálmán László alezredes és Soós Gyula őrnagy gratulált a veszprémi toborzó központban (Fotó: Szabó Péter Dániel) 

 


A győri Széchenyi István Egyetemen tanuló Botond kérdésünkre elmondta, nagyapja és apja is katona volt, így már gyermekkorától vonzotta a honvédség.  A fiatalok egyébként a gratuláció mellé rögvest megkapták a behívóparancsot is, július 16-tól 25 napon át a szentendrei bázison vesznek részt katonai alapkiképzésen. Az ünnepségen elhangzott, a tavaly indult aktív toborzó munkának köszönhetően országos szinten már közel ötezernél jár a rendszerbe belépett tartalékosok száma, s 2014 végére a nyolcezres létszám elérése a cél.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!