Hírek

2013.08.16. 10:46

Megvannak a legjobb balatoni strandok

Két Zala megyei és egy Veszprém megyei strand kapta a legjobb osztályzatokat az egyik internetes portál hagyományos strandértékelő programjában az idei szezonban.

Győrffy Árpád

Az első helyet már harmadik alkalommal a gyenesdiási Játék strand szerezte meg, a második a balatongyöröki, a harmadik pedig a tavalyi első, a balatonfüredi Kisfaludy strand lett. A hét közepén zárult osztályozásba 3910 olyan személy kapcsolódott be, aki megadta saját adatait is, hogy ezzel kizárhassák egy-egy strand esetében a többszörös értékelést.

A gyenesdiási strand egyik legkedveltebb tulajdonsága, hogy családbarát, a kisgyermekesek közül sokan már a barátaik ajánlása alapján érkeznek fürdőzni, pihenni a Zala megyei településre. Fotó: Sámel József



A mintegy száz balatoni strandból összesen 63 kapott osztályzatot. Közülük azoknak a strandoknak az értékelését tekintették érvényesnek, amelyiket legalább 35 személy leosztályozott tíz jellemző kritérium alapján. Ennek megfelelően 33 strandról tudták kiállítani a bizonyítványt. A 33 strand közös átlagjegye 4,53 lett. A szolgáltatások, adottságok értékelése továbbra is kiegyensúlyozott. Most is nagyon jó értékelést kapott a parti részek gondozottsága (4,63), a gyerekeknek biztosított játéklehetőség (4,63) és a strandi dolgozók, vállalkozók viselkedése (4,59).

A leggyengébb átlag most is a mosdók, illemhelyek állapotával (4,39) és a parkolási lehetőségekkel (4,36) kapcsolatban született az összes strandot nézve. A 4,52-es átlagjegy szerint a strandolók összességében elégedettek a kapott szolgáltatások és az azokért fizetett ár arányával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!