Hírek

2013.08.01. 17:01

Öngyilkos lett talán a cica?

Olvasóink felháborítónak tartják, hogy a füredi rendőrség nem nyomoz a monoszlói boltajtóra felakasztott macska ügyében.

Kovács Erika

A tragikus sorsra jutott Robi cicához kötődő állatvédő asszony szerint a rendőrség véleménye már-már arra enged következtetni, hogy öngyilkos lett a szerencsétlen pára. Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány sajtófőnöke szerint hiba, hogy boncolás nélkül lett eltemetve a macska, mert csak így lehetett volna megállapítani, hogy mitől múlt ki az állat.

Dr. Pataricza György ügyvéd kérdésünkre közölte, az új Btk. értelmében, aki gerinces állatot indokolatlanul bántalmaz és ezzel annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Amennyiben kínzás, bántalmazás nyomait az állaton nem lehetett felfedezni, úgy a rendőrség számára nem volt olyan gyanút keltő körülmény, amely nyomozás megindítását indokolta volna.

Egyébként pedig, az elpusztult állat tetemének nyilvános helyen történő kifüggesztése kihívóan közösségellenes és nemcsak hogy alkalmas volt megbotránkozás keltésére, hanem megbotránkozást is keltett Monoszlón. Ebből a szempontból is meg lehetett volna vizsgálni az ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!