Hírek

2013.10.23. 09:55

Mindenki jelölhet Prima-díjast

Veszprém - A Prima Díj jelöltállításában bárki részt vehet, a kuratórium nyitott a javaslatokra - hangsúlyozta Gazsi Attila.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezetének Elnöksége és a Veszprém Megyei Prima Díj Alapítvány Kuratóriuma 2013-ban kilencedszer hirdette meg a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok elismeréseként a Veszprém Megyei Prima Díjat. Három díjazottat a kuratórium választ, egyet pedig a közönség, lapunk közreműködésével. A tíz jelölt listáját az elmúlt héten tettük közzé, szavazni október 28-ig lehet.

A jelöltek nem mindenkinél arattak osztatlan siket. Kubányiné Margit veszprémi olvasónk szerint szomorú, hogy Zsédán kívül az egész megyében nem találtak több nőt, aki méltó lenne az elismerésre. Már a jelöltek is példaképek, ezzel a felelősséggel kellene őket kiválasztani, fogalmazta meg a véleményét.

Ez egy magándíj, melynek célja a kultúra köztünk élő, kimagasló képviselőinek erkölcsi és anyagi elismerése, mondta megkeresésünkre Gazsi Attila, a VOSZ megyei elnöke. Ugyanakkor a jelöltállítás nyílt, abban mindenki részt vehet. Egész évben várják a javaslatokat a honlapjukon, facebookon, e-mailben, levélben avagy telefonon. Szeptemberben a VOSZ tagjaihoz, állami, érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetekhez levelet küldtek, melyben felkérték őket jelöltállításra. A szeptember végéig beérkezett ajánlásokat feldolgozták, majd a Veszprém megyei Príma Díj Alapítvány ötfős kuratóriuma kiválasztotta a tíz jelöltek. A jelöltek közül a közönség a Napló közreműködésével választja ki a közönségdíjast, a kuratórium pedig a három Prima Díjast.

Gazsi Attila jelezte, idén a korábbinál kevesebb ajánlás érkezett a szervezethez. A majd harmincas listát szűkítették tízre. A kuratórium tagjai nem nőket és férfiakat válogatnak, hanem életrajzokat néznek, és ez alapján döntenek, tette hozzá. Kijelentette, akinek van olyan jelöltje, akit szívesen látna a díjazottak közt, már most javasolja őt a 2014. évi díjra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!