Hírek

2013.10.25. 09:34

Rapsic mindig van?

Változó időjárás, változó fogások jellemezték az elmúlt napokat a Balatonon. Nem sok munkájuk volt halőröknek, de azért így sem telt eseménytelenül az idejük.

Tremmer Tamás

A változó és nehezen kiszámítható időjárás miatt nyugodt hetük volt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőreinek. Amikor az időjárás engedte, jó fogási lehetőségek adódtak, az ellenőrzésekkor is azt tapasztalták, hogy szép süllőket fogtak a pecások a tavon. A szigligeti térség kikötőiben több garda is horogra került, ami azt jelzi, hogy a víz érzi az ősz közeledtét.

A keleti medence nem büszkélkedhetett nagy fogásokkal, de a türelmesebbek nem mentek haza hal nélkül. A hét elején jól fogták a balinokat, aztán az időjárás változását követően az addig megszokott balin rohamok elmúltak.

Füstös Gábor vezérigazgatótól megtudtuk, az elmúlt hét folyamán egy engedély nélküli horgászra akadtak a halászati őreik, két alkalommal tapasztalták, hogy valaki az engedélyezettnél több horgászfelszerelést használt egyidejűleg. A balatoni horgászrend előírásainak megsértése miatt három alkalommal intézkedtek. A héten Balatonaliga térségében egy 100 méter hosszú eresztőhálót találtak, valamint Tihany térségéből került elő egy 50 méter hosszú eresztőháló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!