Hírek

2014.03.16. 12:49

Újratervezés - Átfogóan vizsgálják a Tagore sétány szobrainak elhelyezését

Balatonfüred - Vasárnap délután elmarad Pethő Sándor szobrának felavatása a Tagore sétányon, így Huszka Jenő szobrát sem vitték el a Pethő-szobornak kiszemelt helyről.

Győrffy Árpád

Újratervezik a sétány szobrainak elhelyezését. Addig várhatóan azon a helyen marad Huszka Jenő szobra, ahol a nemzetközi hírű zeneszerző egykor üldögélni szokott

Dr. Bóka István aláírásával, Cserép László osztályvezető által a képviselőknek küldött levél szerint dr. Szalai Gábor és Takács Miklós "képviselő urak kérésének megfelelően a szobor felavatását elhalasztjuk, figyelemmel arra, hogy betegség miatt a szobrászművész is ezt kérte, s arra, hogy Lázár János államtitkár úr a Tagore sétány felújítására több százmillió forint támogatás biztosítását jelentette be. Tájékoztatom a Képviselő urakat, hogy a tervezési eljárást, melynek során a sétány szobrainak elhelyezését is vizsgáljuk, elindítottuk."- fogalmaz a levélben Cserép László, aki azt is rögzíti, hogy a Huszka-szobor áthelyezéséről szóló korábbi döntés előtt kikérték minden érintett szakértő, bizottság és a szobrot készítő művész lányának, Mészáros Zsófinak véleményét is.

Pethő Sándor és a Magyar Nemzet napilap szobra - telefax másolat az alkotó kertjében álló szoborról. Ezt akarták a Huszka-szobor helyén vasárnap délután felavatni (Fotó: önkormányzati előterjesztés)

Egy birtokunkban lévő levél szerint Mészáros Zsófit a döntés előtt nem keresték meg, arról a sajtóból értesült. Csak azután léptek vele kapcsolatba, hogy jelezte, nélküle nem lehet dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!