Hírek

2014.05.17. 07:47

Kovács Béla: ez egy célzott, célirányos támadás

Célzott és célirányos támadásnak nevezte a kémkedéssel gyanúsított jobbikos EP-képviselő az ellene folyó vizsgálatot pénteki pápai lakossági fórumán.

MTI

Ha ez a "lejárató hadjárat (...) nem célzott és nem célirányos támadás, akkor nem tudom, minek lehet ezt nevezni" - mondta az európai parlamenti mandátumért újrainduló Kovács Béla. "Nem vagyok James Bond, nem vagyok Zorin, én egy tisztességes magyar állampolgár vagyok" - jelentette ki kéttucatnyi hallgatója előtt, felvetve, lehet, hogy az vele a probléma, hogy egyes budapesti parlamenti képviselőktől eltérően ő csak magyar állampolgársággal rendelkezik. Kovács Béla kiemelte: brüsszeli teljesítménye, például háromszoros jelentéstevői megbízatása miatt ő a legeredményesebb magyarországi európai parlamenti képviselő. "Nagyon messze mentem, túl sok eredményt értem el, ez nagyon sok embernek nem tetszik", köztük a jelenlegi hatalomnak - jegyezte meg.

A keleti nyitás kapcsán szólt arról is, hogy Vona Gábor pártelnökkel szeptember elején 20-30 vállalkozóból álló delegációval Közép-Ázsiába utaznak, ahol a magyarokra testvérnépként tekintenek, ahol a GDP-növekedés a válság dacára évi 10-12 százalék, az adó- és a hitelkörnyezet pedig vállalkozásbarát, miközben nincsenek jelen külföldi bankok. Kovács Béla elmondta: az EP-választás után egyből elindítják Rolandas Paksas litván képviselővel azt a kezdeményezést, amellyel el kívánják érni, hogy legyen európai uniós minimálbér és minimálnyugdíj. Mint mondta, még az idén összegyűjthető a szükséges mennyiségű aláírás, amely ahhoz kell, hogy a téma az Európai Bizottság, majd az Európai Parlament elé kerülhessen.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában írt arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel Kovács Béla mentelmi jogát.

A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a jobbikos képviselő ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt. Kovács Béla sajtótájékoztatón kijelentette: soha nem volt sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, soha nem működött velük együtt, és megkeresés sem érkezett hozzá tőlük. Közölte, határozottan visszautasítja a Magyar Nemzetben leírt vádat, és Mirkóczki Ádám képviselőtársán keresztül kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága teljes nyilvánosság előtt hallgassa meg.

A rendezvényre a helyi szervezet Kovács Béla EP-képviselő-jelöltet és Ferenczi Gábort, a párt megyei elnökét hívta meg. A mintegy negyven fős hallgatóság előtt Kovács Béla ismertette a  48 oldalas választási programot, aminek sarkalatos pontjai a magyar önrendelkezés, az unión belüli egyenlőség, egyenjogúság kiharcolása. A képviselő-jelölt hangsúlyozta a magyar föld védelmét, mint mondta, e témában az uniós csatlakozási szerződés újratárgyalása szükséges. Politikai támadásként értékelte az őt a sajtóban ért vádakat.

Ferenczi Gábor erről úgy nyilatkozott, Kovács Bélát régóta ismeri, az Európai parlament legaktívabb, legeredményesebb politikusának tartja, akinek számos beadványa, módosító indítványa született. A megyei elnök külön értékelte azt is, hogy Kovács Béla főként a kárpátaljai magyarság sorsának jobbításáért szállt síkra.

Mint azt a politikusok elmondták, a Jobbiknak jelenleg kettő képviselője van az Európai Parlamentben. Amennyiben a választás számukra eredményes lesz, úgy ez a létszám akár hat főre is emelkedhet. A Jobbik Veszprém megye 4. számú választókerületében öt lakossági fórumot és két rovásírás tábla avatást tart a hét végén.   Ferenczi Gábor és Kovács Béla vasárnap délelőtt rovásírás táblát avat Homokbödögén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!