Hírek

2014.06.13. 15:47

Rendőrök és egyházközség

Veszprém - Közel kétezer idős emberhez jut el százharminc szociális gondozó a Hajmáskér-Sólyi Református Társegyházközség képviseletében. A velük való együttműködés sokat segít a rendőrségnek.

Kovács Erika

Ezt mondta Gaál Csaba, a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója pénteken, a rendőrség színháztermében a Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumon. Az előadó kitért a fiatalokat, az időseket érintő munkájukra. Külön bemutatta a zirci járásban működő református társegyházközség példamutató munkáját, akik kiemelten figyelnek azokra, akik idősek, magányosak, kiszolgáltatottabbak a többieknél. Beszélt az "Idegen jött" című rendőrségi programról, miszerint körzeti megbízottaik felkeresik az idős embereket, és elmondják nekik, milyen segélyszámokat hívjanak, hogyan előzzék meg a trükkös lopásokat, és miként ismerjék fel a hozzájuk rossz szándékkal kopogtató idegeneket. Kiemelte: nagyon fontos, hogy az emberek, a szomszédok figyeljenek egymásra, és ha gyanúsat észlelnek maguk körül, jelezzék a körzeti megbízottaknak, a rendőrségnek, polgárőrségnek. Gaál Csaba elismeréssel beszélt arról, hogy a zirci járásban működő megelőzési munkáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!