Hírek

2014.09.17. 15:55

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit: Békássy János

Badacsonytomajban hatan pályáznak a polgármesteri pozícióra, lapunk most Békássy János független jelöltet mutatja be.

Tóth B. Zsuzsa

Békássy János családja generációk óta él Badacsonyban, átélve annak fényes és kevésbé fényes napjait. Feleségével három gyermeket nevelnek.

Békássy János 1995 óta érdeklődik az önkormányzat munkája iránt. Tizenöt éven át mint képviselő, ebből négy évig alpolgármesterként igyekezett segíteni a település fejlődését. Immár 1988 óta dolgozik a turizmusban és hét éve vesz részt a turisztikai egyesület vezetőségének munkájában.

Békássy János: A badacsonyi borászat fejlődését kell kihasználni

A felhalmozódott tapasztalatok birtokában, úgy érzi, képes segíteni a települést polgármesterként. Továbblépni egy olyan útra, amely elvezet ahhoz a Badacsonyhoz, ahol nem kell ősszel a munkaképes lakosság nagy részének külföldi álláshirdetéseket nézegetnie.

Meggyőződése, hogy a turizmus Badacsonytomajnak nem csak adottsága kell, hogy legyen. Lehetősége is, hogy az önkormányzat, mint Badacsony legnagyobb vállalkozója olyan mértékű anyagi önállóságra tegyen szert, amely garantálja, hogy semmilyen kormányzati pénzügyi politika ne hozhassa olyan helyzetbe, mint 2003–2012 között. Békássy János szerint Badacsony borászata hatalmasat fejlődött az elmúlt időszakban, emelve a település hírét-nevét. A polgármesterjelölt véleménye szerint ezt kell kihasználni ahhoz, hogy más, helyben megtermelt termékeket is bevezessenek a piacra.

Hiszen Badacsonytomaj olyan piac, ahol egy évben több millió turista fordul meg. Ez pedig kitűnő lehetőség arra, hogy ott adják el helyi termelők portékáit, illetve ők szervezett formában beszállítói lehessenek a badacsonyi vállalkozásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!