Hírek

2015.03.16. 21:14

Díjazott tehetségek a Naplónál

A magyar sajtó napjáról emlékezett meg szerkesztőségünk. Az eseményen díjat vett át Viola Beáta, Marton Attila és Sipos Ottó Tibor.

Szám Dorottya

A hétfő esti ünnepségen lapunk főszerkesztője, Németh F. Bernadett adta át a Nívódíjat Viola Beáta szerkesztőnek az elmúlt évben nyújtott kiváló teljesítményéért. A főszerkesztő méltatásában kiemelte az objektív újságírói munka fontosságát. Viola Beáta 1993-ban tett könyvkötő szakmunkás-, két évvel később érettségi vizsgát a székesfehérvári Árpád szakképző iskolában. Később számítástechnikai szoftver üzemeltetői, majd tipográfus és kiadványszerkesztői képesítést is szerzett. A Pannon Lapok Társaságához 1996-ban került, a Fejér Megyei Hírlapnál lett tördelő.

A díjazottak: Marton Attila, Viola Beáta és Sipos Ottó Tibor (Fotó: Penovác Károly)

A PLT televíziós és rádiós mellékletét, az RTV Tippet 1998-ban kezdte el tördelni, szerkeszteni, még Székesfehérváron, majd folytatta 2003-tól Veszprémben. A központi szerkesztőség integrálása után a Naplónak infografikákat is készített, gondozta a Színötös, valamint a Gyermekmosoly elnevezésű szerkesztőségi akciókat. 2013-ban vette át Németh Andrástól a HUP keyuseri teendőket. A megújuló RTV Tipp mellett a Napló szolgáltatás oldalát szerkeszti, gondozza az olvasói leveleket, és digitális oldalakat is készít.

A Napló szerkesztősége sajtónapi ünnepségének résztvevői. A média egyre sokrétűbb, viszont az újságírók felelőssége nem változik: mindenkor valós tükröt kell tartaniuk a társadalom elé (Fotó: Penovác Károly)

A Kovácsi Objektív Alapítványt a 2009-ben elhunyt Kovácsi Miklós emlékére hozta létre édesanyja, Barta Éva újságíró és húga, Galgóczy Éva. Az alapítvány célja, hogy Kovácsi Miklós, a Napló egykori főszerkesztője, a Pannon Lapok Társasága ügyvezetője emlékére minden évben kiadja a Kovácsi Objektív-díjat egy kiválóan teljesítő újságírónak, fotóriporternek, vagy egy kiemelkedően tehetséges pályakezdő fiatalnak. A díjat idén Marton Attila vehette át. Marton Attila a Pécsi Tudományegyetem szabadbölcsész szakán végzett. 2012 őszén, fiatalon került a szerkesztőségbe, és már a kezdetektől sokféle szakmai területen kipróbálhatta magát.

December óta Veszprém város eseményeinek, történéseinek Marton Attila a tudósítója. Ő szerkeszti a csütörtökönként megjelenő veszprémi oldalt és a digitális Állatbarát mellékletet.

A civil tudósítói elismerést Kázmér Judit stratégiai ügyvezető igazgató adta át az ünnepségen az ajkai Sipos Ottó Tibornak.

Civil kollégánk évek óta kiegyensúlyozottan és fegyelmezetten, a magyar nyelv szabályait helyesen alkalmazva tudósít Ajka és környéke eseményeiről. Ha egyéni véleménye van, azt külön írásban, külön műfajban mértékadóan közvetíti. Ezen tulajdonságok alapján választotta az elismerésre őt a Pannon Lapok Társasága és a Napló szakmai vezetése.

Mint az igazgató elmondta, lapunk gazdagodott a civil tudósítók írásaival, akik azokat a történeteket is behozzák a lapba, amelyeket az újságírók leterheltségük miatt nem lennének képesek feldolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!