Hírek

2015.04.29. 19:26

Életveszélyesen bántalmazta a védekezésre képtelen idős asszonyt

Veszprém - Hátra hagyta a vérző fejű idős asszonyt Sz. T., aki meg akarta szerezni a táskáját, és eközben hanyatt lökte. Sz. T. vádlottat életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja az ügyészség, és fegyházbüntetés kiszabását kérték rá - derült ki a minapi tárgyaláson, ahol a vádlottat, tanúkat és szakértőt hallgatott meg a bíróság.

Kovács Erika

A vád szerint Sz. T. 2014-ben gyakran fogyasztott alkoholt, kábító gyógyszereket, jövedelme nem volt. Június 4-én meglátta, amint F. E., egy idős asszony kilépett egy veszprémi utazási irodából, és táskájában 124 ezer forint készpénz volt. A férfi ezt akarta megszerezni, az asszony ellenállt, dulakodtak a nő elesett és fejét beütötte a macskakőbe.

A dulakodás közben, mivel az asszony értékeit nem adta oda támadójának, a férfi elmenekült. A 77 éves nő kiáltását a közelben többen meghallották, egyikük értesítette a mentőket, és az életveszélyesen megsérült asszonyt a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba szállították. A vádból kiderült, nála a bántalmazás következményeként maradandó fogyatékosság, vagy súlyos egészségromlás kialakulása nem várható. Sz. T. éppen azt akarta kihasználni, hogy az asszony idős, védekezésre képtelen, és a férfi közömbös maradt az iránt is, hogy mi lehet a következménye a nő esetleges sérülésének. Szakértők szerint Sz. T.-t tette elkövetésekor személyiségzavar, krónikus alkoholizmus jellemezte, de ez nem érintette beszámítási képességét, illetőleg felismerte tette következményeit is. A főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértéssel, bűncselekmény felismerésére, elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja, és fegyház kiszabását kérte rá. A minapi tárgyaláson az asszony elmondta, a támadás óta nem hall. Ezért ítélet nem született, a bíró újabb szakértői véleményt kért arról, hogy ezt mégis az ütés okozhatta-e ?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!