Hírek

2015.06.19. 08:19

Többszörös jogsértés történt a műszaki informatikai kar határozathozatalával kapcsolatban

Veszprém - A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Kari Tanácsa június 11-én tartott ülésén elfogadott határozatában csatlakozási szándékát fejezte ki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez önálló karként, veszprémi székhellyel, meglévő tevékenységének fenntartása mellett.

Balla Emőke

A Pannon Egyetem kancellárja a határozathozatal körülményeit kivizsgálva megállapította, hogy a kari tanács a határozathozatalt megelőzően nem biztosította az intézmény közalkalmazotti tanácsa számára az előzetes véleményezés jogát, ami a Pannon Egyetemen hatályos közalkalmazotti szabályzat alapján a testületet „a közalkalmazottak nagyobb csoportját érintő minden munkáltatói intézkedés” esetén megilleti, tájékoztatott Gelencsér András, a Pannon Egyetem megválasztott rektora.

A hivatkozott szabályzat értelmében a véleményeztetési kötelezettség megsértésével hozott minden munkáltatói döntés semmis. A jogszerűtlen döntésről az intézmény rektora, Friedler Ferenc a szenátus megkerülésével tájékoztatta Balog Zoltánt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjét, így a szenátus az intézményi átalakulás esetén a hatályos Nemzeti Felsőoktatási Törvény 20. paragrafus 1. bekezdésében biztosított előzetes véleményezési jogát sem gyakorolhatta. A többszörös jogsértés megállapított tényéről a Pannon Egyetem hivatalos levélben tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumát, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektorát és az intézmény fenntartóját.

Előzmények, kapcsolódó anyagok:

Gelencsér Andrást, az új rektort kérdeztük az elszámoltatás kapcsán

A Pázmány egyetem támogatja a csatlakozást

Hallgatók nyílt levele a rektorhoz

Porga Gyulát is megdöbbentette az egyetemi hír: megakadályozná a tervet

Az egyetemek testületei felelősségteljesen döntöttek

Márfi Gyula érseknek is fontos az egyetemmel való jó kapcsolat

A Pázmány Péter egyetemhez csatlakozna a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!