Hírek

2015.07.22. 15:01

Meg akarta ölni?

Veszprém - A Veszprémi Járási Ügyészség zaklatás és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 59 éves férfival szemben, akinek a megvásárolt áru miatti reklamációja az áruház ügyfélszolgálati dolgozójának szidalmazásához és durva megfenyegetéséhez vezetett – közölte Gulyás Ildikó, főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

Elmondta továbbá, a férfi 2015 tavaszán egy kisgépet vásárolt az egyik balatonfüredi áruházban, melyet azzal vitt vissza, hogy annak sem a javítását, sem a cseréjét nem kéri, a vételárat akarja visszakapni. Az áruház ügyfélszolgálatán dolgozó sértett a reklamáció jellege miatt értesítette a problémás termékekkel foglalkozó munkatárását, akinek megérkezésére azonban az elkövetőnekvárakoznia kellett.

Mindeközben a férfi egy másik alkalmazottnak tette szóvá, hogy a sértett azt ígérte, kollégája rögvest jön, melyhez képest ő már legalább öt perce vár. Az alkalmazott ekkor ismételten hívta munkatárását, aki rövidesen meg is érkezett. A vádlott a helyszínre érkező áruházi dolgozóval azonban hangoskodni kezdett, s amikor a sértett próbálta csendre inteni, még indulatosabb lett, és a fiatal nővel is durva hangnemben kiabált. A kiabálásból szóváltás alakult ki kettőjük között, melynek során a férfi szidalmazta, trágár szavakkal illette, kirúgatással fenyegette a nőt. A sértett szidalmazását akkor is folytatta, amikor az áruház ügyeletes vezetője az ügyfélszolgálatra ment, és a vádlottól panaszának oka iránt érdeklődött.

Az áruház vezetője kérte a vádlottat, nem kiabáljon, ha problémája van, akkor azt írja be a panaszkönyvbe. Mivel a sértett nevét a férfinak nem mondták meg, az ordítva közölte, hogy nem kell neki a panaszkönyv, a sértettet pedig a jelenlévők előtt azzal fenyegette meg, hogy munka után megvárja és megöli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!