Hírek

2015.11.07. 19:06

Katanics Sándor: Jogszabály kötelez minket a hulladékszállítási szolgáltatás igénybevételére

Veszprém – Érthető, hogy sokan nem szeretnének többet fizetni annál, mint amennyi hulladékot termelnek, de jelen pillanatban a jogszabály legkisebb egységként hatvanliteres edény használatát írja elő – nyilatkozta a Naplónak Katanics Sándor önkormányzati képviselő.

Szám Dorottya

Mint arról a Napló korábban beszámolt, Szűcs István herendi lakos azzal kereste meg a Naplót, hogy szerinte igazságtalan a jelenlegi hulladékgazdálkodási rendszer, mert az – vélekedése szerint – nem ösztönzi a lakosságot a hulladék csökkentésére.

– Mindegy, hogy egy házban hány személy él és hány liter hulladék keletkezik, ugyanazt a tarifát kell fizetni az elszállításért – érvelt az olvasó.

Katanics Sándor a Naplónak elmondta, hogy szintén kötelező a minimum hatvanliteres edényzet heti rendszerességű ürítése.

–  Ez nem egy választható, hanem egy kötelezően igénybe veendő szolgáltatás. Viszont azok számára, akik ma rettentően kevés pénzből élnek és alig termelnek hulladékot, a hatvan liter sok – fogalmazott, majd hozzátette, hogy a közgyűlésen többször is felvetett már a hulladékszállítással és -tárolással kapcsolatban problémákat, úgy véli, hogy a zárható hulladéktárolók építése nem a társasházak és nem a lakosság kötelessége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!