Hírek

2016.04.12. 19:17

Egy álommal kevesebb: nem épül gigantikus szórakoztató-központ az északi parton

A Balaton déli partján épülhet meg a korábban Balatonalmádi és Balatonfűzfő közé tervezett gigantikus vízi élménypark, tudtuk meg a projektgazdától.

Marton Attila

Gulyás Péter érdeklődésünkre elmondta, több déli parti település is komolyabban veszi a projektet, mint Balatonalmádi, emellett a terület logisztikai és építészeti szempontból is alkalmasabb a projekt ottani megvalósítására. A tervezett beruházás helyszínéről szerinte néhány héten belül születhet végleges döntés, a folyamatban lévő egyeztetések miatt nem nevezett meg kérdésünkre dél-balatoni települést, amely otthont adhat a fejlesztésnek. Az ötlet felmerülése után sokan aggodalmuknak adtak hangot, hogy a létesítmény megvalósulása esetén eltakarná a balatoni panorámát Balatonalmádiban. Gulyás Péter ezt az érvet elfogadja, ugyanakkor szerinte a beruházás számos előnnyel járt volna.

Beszámoltunk, tavaly ősszel elvi támogatását adta a balatonalmádi képviselő-testület a projekthez, amelyet néhány hete visszavont, mert úgy ítélték meg, nem megvalósítható a beruházás. A projektgazda erről azt mondta, a testület döntése előtt megszületett már benne az elhatározás, hogy a déli parton valósítaná meg inkább a vízi élményközpontot. Marton Béla balatonfűzfői polgármester a helyszínváltozás kapcsán elmondta, lekerül a projekt kérdése a napirendről, bár azt megjegyezte, több megkeresés is érkezett hozzájuk, és a legtöbben szkeptikusan fogadták a projekt másik tervét, a Fűzfői-öbölbe tervezett víz alatti luxusszálloda ötletét.

A projektgazda biztos benne, hogy megvalósul a hatalmas buborékokra emlékeztető élménypark, amelynek költségét 1,8-2 milliárd euróra (megközelítőleg hatszázmilliárd forintra) becsüli, és elmondása szerint változatlan a befektetői érdeklődés az ötlet iránt.

A helyszíntől függetlenül száz hektáron épülne meg a létesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!