Hírek

2016.04.21. 11:29

Életmentő gyorsaság - Két és fél óra alatt megtalálták az idős asszonyt

Devecser – Két és fél óra alatt megtaláltuk az otthonából már előző nap elkóborolt idős személyt, köszönhetően a rendőrség, a polgárőrség és a civilek segítő együttműködésének – foglalta össze a sikeres felderítést Bakos András rendőr alezredes, a Devecseri Rendőrőrs parancsnoka.

Penk Tímea

Kedden délben családtagok értesítették a rendőrséget, hogy eltűnt egy hetvenhét esztendős asszony. A járőrök, Horváth János rendőr törzszászlós és Kozma Krisztián rendőr törzsőrmester a helyszínen adatgyűjtésbe kezdtek. Kiderült, hogy a noszlopi asszony már előző nap elment otthonról, egy szomszéd látta a falu szélén egy kék vödörrel a kezében. Varga Imre gazdálkodó azt jelezte, hogy Bakonypölöske felé tartott a hölgy.

Nyolc rendőr vonult a helyszínre, akikhez nyolc polgárőr is csatlakozott Sikos Csaba vezetésével. A nyomozók, Szakonyiné Dajka Mónika rendőr zászlós és Farkas Balázs rendőr zászlós megtalálták a vödröt a gazban, ekkor vált biztossá, hogy a néni az erdőbe ment. További rendőröket, illetve a várpalotai keresőkutyákat is a helyszínre irányították.

Gőcze Tamás rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott, Kovács Ottó noszlopi lakos és Borsath Balázs rendőr törzszászlós, szolgálatirányító parancsnok

A közel háromezer hektáros erdő átkutatása során kiderült, hogy egy fakitermelő munkás szintén látta a hölgyet a reggeli órákban; azt gondolta, hogy a fiaival van. Kovács Ottó csatlakozott a kereső csapathoz, megmutatta, hol látta a nénit.

- Egy vadászles közelében bukkantunk az idős személyre, a földön feküdt – számolt be Borsath Balázs rendőr törzszászlós, aki Gőcze Tamás rendőr főtörzsőrmesterrel együtt talált rá az elkóborolt asszonyra. A hölgy szomjas és kimerült volt. Az otthonától közel tíz kilométerre kóborolhatott el. Megtalálása után a mentőszolgálat kórházba szállította.

Felső Sándor, Noszlop polgármestere nagyon örült annak, hogy ilyen hamar megtalálták a községben élő hölgyet, aki azóta jobban van.

- A feladatuk magaslatán teljesítettek a rendőrök. Mire nagyobb erőket kellett volna mozgósítani, addigra az asszony nyomára bukkantak – mondta Felső Sándor, aki úgy tudja, hogy a néni a régi otthona felé indult el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!