Hírek

2016.08.01. 11:00

Tűzesetek, balesetek, özönvíz: 111 riasztás az elmúlt héten

Veszprém megyében az elmúlt héten 111 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez. Ebből 81 esetben vonultak műszaki mentésre és 5 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 25 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

Július 25-én ismét nagy mennyiségű lehulló csapadékkal és sűrű villámlással járó zivatar vonult végig Veszprém megyén. A tűzoltók a reggeli óráktól kezdve 26-szor vonultak káresetekhez megyeszerte, zömmel a rövid idő alatt lehulló jelentős mennyiségű csapadék miatt. A víz több helyen utcákat, pincéket, valamint lakóházakat öntött el. A laza talaj és a szél miatt több magas fa dőlt meg, és szakadt az útra. A káreseteket szivattyúk, kézi szerszámok, valamint motoros láncfűrészek használatával számolták fel a beavatkozó tűzoltók.

Szintén július 25-én, Litéren a Templom utcában hirtelen felduzzadt a lakóházak közelében található vízfolyás, ami két családi házat veszélyeztetett. A helyiek ideiglenes gát építésére is felkészültek, azonban a helyszínre érkező katasztrófavédelmi és vízügyi szakemberek nem rendelték el a homokzsákos bevédést, mivel a vízszint a tetőzést követően gyorsan apadni kezdett.

A július 26-án délelőtt rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék ismét próbára tette a lakosságot és a tűzoltókat egyaránt. Ezúttal a Kapolcson átfolyó patak vize duzzadt fel, majd lépett ki medréből, elárasztva ezzel Kapolcson három, Taliándörögdön pedig egy udvart. A helyszínre Ajkáról és Veszprémből vonultak hivatásos tűzoltók, akik a Zalahaláp-Sáska Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkénteseivel, a helyi polgárőrökkel, valamint civilekkel összefogva felszámolták a káreseményeket.

Két gépkocsi ütközött össze a 82-es főút 26-os és 27-es kilométerszelvénye között, Nagyesztergár térségében július 28-án délelőtt. A balesethez zirci önkormányzati tűzoltók vonultak, akik elvégezték a járművek áramtalanítását. A balesetben senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében leégett egy 25 méter hosszú, 100 négyzetméteres melléképület teteje a Veszprém megyei Bakonyszentivánon július 31-én délelőtt. A káresethez Pápáról vonultak ki hivatásos tűzoltók, akik három vízsugárral avatkoztak be. A tűz másik épületre nem terjedt át, személyi sérülés nem történt, azonban a melléképületben parkoló személygépkocsi is kigyulladt a tűzben. Az utómunkálatok és az épület átszellőztetése után további tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Két személygépkocsi ütközött össze július 31-én az esti órákban Pápa belterületén a Gróf és a Negyedik utca kereszteződésében. A balesethez Pápáról vonultak ki hivatásos tűzoltók, akik kiérkezést követően áramtalanították a járműveket. A beavatkozás idejére a rendőrség az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta. A gépkocsik utasai sértetlenül szálltak ki a roncsokból. A tűzoltók az érintett járműveket félretolták, ezzel a forgalmi akadály megszűnt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!