Hírek

2016.09.09. 13:19

Felső határ nélküli betelepítési kvóta? - Zárul a Fidesz kihelyezett frakcióülése

Balatonfüred – Magyarország azon kevés országok egyike, ahol az állampolgárok véleményt mondhatnak a migrációról, mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a párt évadnyitó frakcióülése után.

Marton Attila

Kósa Lajos elmondta, az Európai Bizottság dolgozik a betelepítési kvóta előkészítésén, amely nem tartalmazna felső korlátot. Kijelentette, az európaiak elutasítják a migrációt, ám ennek ellenére alig akad példa rá – Magyarország a kevés kivétel egyike –, ahol az állampolgárokat megkérdezik ebben a kérdésben. A migráció sem a munkaerő-piaci problémákat, sem a népesedési gondokat nem oldja meg, az integráció mindenhol kudarchoz vezetett, mert a bevándorlók nem fogadják el az európai kultúrát, hangoztatta.

Fotó: Penovác Károly

A balatonfüredi frakcióülésen született döntések kapcsán elmondta, a képviselők támogatják, hogy a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsában megürült helyre Kardkovács Kolos kerüljön. A frakció javasolja a kormánynak, hogy a földárverések közelmúltbeli lezárulása után is tartsák fenn azt a hitelkonstrukciót, amely a kisméretű gazdaságoknak lehetőséget ad a földtulajdon-szerzésre.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője elmondta, a frakcióülésen részt vett Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke is. Hozzátette, a kormány szerződést kötött karitatív szervezetekkel, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulóknak a határnál és a kibocsátó országokban. Elmondta, hazai fejlesztési támogatásból Irakban iskolát, míg Szíriában kórházat építenek, valamint közel-keleti keresztény családoknak is segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!