Hírek

2016.11.03. 15:26

Pontokért gyűjtenek papírt - Az iskola így ösztönzi a környezettudatosságot

Ajka - Ökopontokat szereztek a papírgyűjtésért a Fekete-Vörösmarty Általános Iskola diákjai, év végéig gyűjthetik őket.Az ökoiskola ezzel is a környezettudatos gondolkodásra irányította rá a diákok figyelmét.

Tisler Anna

Azért fontos ilyen korán foglalkozni a zöld gondolkodás kialakításával, hogy felnőttkorban már alapelvként gondoljanak rá vissza. A szelektív hulladékgyűjtés, az energiatakarékosság, mind olyan apró lépés, amivel sokat tehetnek a gyerekek is a környezetükért.Az ökopontokért tanév végén jutalom jár az osztályoknak.

A gyűjtésen 32,6 tonna papírt vittek a diákok az iskolába. Az alsó tagozatosok teljesítménye 19,4 tonna volt. A gyerekek szorgalmát mutatja, hogy a 16 osztályból kilenc több, mint egy tonnát adott le. A legjobban teljesítő osztály a legkisebbek közül került ki, az 1. B osztály 2,6 tonna papírral járult hozzá az iskola teljesítményéhez.

A felső tagozatosok összesen 13,2 tonna papírt gyűjtöttek, közülük a 7. B osztály volt a legeredményesebb, csaknem kerek kettő tonnával. Pet palackot is gyűjtenek a diákok, azt november 16-án várja majd az iskola.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!