Hirdetés

2024.05.24. 08:00

Fedezd fel a Trianon Múzeumot Várpalotán: VESZPRÉMIEK, itt az idő a családi kirándulásra!

Ha szeretnél egy felejthetetlen történelmi utazáson részt venni, akkor a Trianon Múzeum a tökéletes úti cél! A magyar emlékezetpolitika egyik legbátrabb, legfontosabb és leghatásosabb intézménye vár rád megújult kiállításaival a Zichy-kastélyban.

PR cikk

A Trianon Múzeum egyedülálló élményt kínál mindenkinek, aki szeretné megismerni a magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményét. A Zichy-kastélyban található múzeum megújult kiállításai és lenyűgöző tárlatai révén páratlan betekintést nyújt a trianoni békediktátum következményeibe.

A Trianon Múzeum a Kárpát-medence egyetlen olyan intézménye, amely az első világháborút követő békeszerződéssel és annak máig ható következményeivel foglalkozik. Állandó kiállításai révén átfogó képet kaphatunk a trianoni diktátum előzményeiről, történetéről és következményeiről. Emellett bemutatja az irredenta mozgalmak mozgatórugóit, az anyaországhoz visszacsatolt területek hazatérésének boldog pillanatait, valamint a második világháború eseményeit és a háború utáni, magyarokat sújtó kollektív, véres megtorlásokat.

Kiegyensúlyozottan, bátran, felelősségteljesen! TRIANON MÚZEUM – Ezt minden magyarnak látnia kell!

A múzeum gyűjteménye nem csupán a XX. századi nemzetvesztés tragikus eseményeit dokumentálja, hanem célja, hogy elindítsa azokat a kollektív lelki folyamatokat, amelyek hozzájárulnak a magyarság XX. századi tragédiáinak feldolgozásához. A kiállítások között megtalálhatók a Kárpát-medence különböző régióinak történetei, így a látogatók betekintést nyerhetnek az Újvidéktől Kassáig, Marosvásárhelytől Munkácsig, Nyitrától Varasdig terjedő területek múltjába.

A múzeum tudományos és kulturális tevékenységei mellett számos rendezvényt is szervez, amelyek célja, hogy bemutassa a Kárpát-medencében élő közösségek hagyatékát, és hogy segítse és patronálja azon kezdeményezéseket, melyek a magyar nemzet fizikai és lelki széttagoltságát igyekeznek orvosolni.

Tudtad, hogy a Trianon Múzeum a magyar és európai történelem egyik legfontosabb zarándokhelye? A múzeumot az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával újították fel, és a Nemzeti Kastély- és Várprogram keretében 2023 őszére nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A megújult kiállítások célja, hogy mély benyomást gyakoroljanak a látogatókra, különösen a fiatalokra, akik számára fontos, hogy megismerjék a magyar történelem ezen sorsdöntő időszakát.

Ne hagyd ki ezt az egyedülálló élményt! Tervezd meg családi kirándulásodat a Trianon Múzeumba, és fedezd fel a trianoni békediktátum történetét és annak máig tartó hatásait. További információért látogass el a múzeum weboldalára: www.trianonmuzeum.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában