Hirdetés

2024.05.24. 08:00

Bizonyítottan erős: CUPRA a sportokban

PR cikk

Az április óta Veszprémben is elérhető CUPRA az elmúlt évek egyik legdinamikusabban fejlődő autómárkája. A modelljei büszkén viselik a márka eredetét is megalapozó dinamikus jegyeket – a CUPRA DNS ugyanis a versenyzésben és sportokban született. Az évek során a versenyeken szerzett tapasztalatok pedig gyakran átültethetők az utcai autók fejlesztéseibe. 

Túraautózás: a CUPRA eredeti játszótere

A túraautózás világában jelenleg a márka mind a TCR, mind az ETCR versenysorozatban képviselteti magát. Már a SEAT-tal összefonódva töltött évtizedek során is a CUPRA volt a versenyzés szakértője. Jelenleg a TCR sorozatban a CUPRA Leon Competición modelljével bizonyít a belső égésű motoros bajnokságban. Ezzel párhuzamosan az ETCR sorozatban a teljesen elektromos CUPRA e-Racer modelljével demonstrálja, hogy az elektromos hajtásláncok is képesek kiemelkedő teljesítményre és versenyképességre. 2021-ben és 2022-ben pedig a márka mind az egyéni, mind a csapat bajnoki címeket bezsebelte.

 

Formula E: elektromos forradalom

Az elektromos hajtásláncok fő fejlesztési terepe azonban a Formula E. A versenysorozatban való részvétel különösen fontos a CUPRA számára, mivel ez az elektromos autóversenyzés csúcspontját jelenti. A CUPRA az ABT partnereként vesz részt a sorozatban. Az elektromos versenyzés lehetőséget ad a márkának, hogy az utcai autóikban is alkalmazható, fenntartható technológiákat fejlesszenek ki és optimalizáljanak.

Formula E 2023-2024: Valencia Pre-Season Testing
 

Extreme E: a környezetvédelemért

Az Extreme E versenysorozat különösen érdekes a CUPRA számára, mivel ez a bajnokság a világ legkülönlegesebb terepein zajlik, és nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. Az off-road elektromos versenyek révén a CUPRA demonstrálhatja technológiai fejlettségét és elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt. A versenyek során alkalmazott innovációk és tapasztalatok közvetlen hatással vannak az utcai SUV-modellek fejlesztésére is, mint például a CUPRA Tavascan.

Extreme E 2023: Island X-Prix II
 

Egy sportos generáció

A motorsport mellett a CUPRA a padel sportban is aktívan szerepel. A padel gyorsan növekvő népszerűsége és dinamikus jellege tökéletesen illeszkedik a CUPRA márka fiatalos, energikus imázsához. A sport támogatása révén a CUPRA egy olyan életstílust népszerűsít, amely az aktív életmódot helyezi előtérbe.

A következő szezontól kezdődően pedig a Telekom Veszprém Handball Team játékosai is a 190 lóerős CUPRA Ateca típust használják. A versenyre született modelleket már Te is megismerheted a Ring-Autó Kft. CUPRA Garage bemutatótermében!

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában