Hírek

2016.12.08. 16:08

Második helyezést ér el a hallássérült lány

Pápa – Kardos Marianna hat éve tanulta meg magától a jelnyelvet, most lehetősége nyílt, hogy ebbéli tudását szakember segítségével bővítse tovább.

Laskovics Márió

Kardos Marianna, a jeltáncos hallássérült lány és büszke édesanyja időről időre megkeres bennünket, hogy aktuális eredményeikről beszámoljanak. Már tizenhárom-tizennégy éve járják a hallássérültek rendezvényeit, fesztiváljait, hogy újabb és újabb produkcióikkal kápráztassák el a zsűrit és a közönséget.

Legutóbb a győri Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában jártak, s a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete által szervezett Adventi fesztiválon előadói – jeltánc kategóriában a második helyezést érték el.

Fotó: Laskovics Márió

- Különböző kategóriákban sok versenyző vett részt az eseményen, Marianna a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete színeiben lépett fel három ízben. Először Sej Edit harmonika művész fellépését színesítette lírai balett-táncával, másodjára egyedül adta elő Csongrádi Kata Ez a föld a miénk című dalát. Harmadszorra pedig  Delhusa Gjon Ha hallod a harangok hangját című szép karácsonyi dalával, és több siket társával lépett színpadra, vastapsot kaptak – számolt be a december 3-i eseményről Nagyné Bakos Mariann.

Fotó: Laskovics Márió

- Szerencsére most megkaptuk a lehetőséget, hogy a győri jeltolmácsok segítenének a jelnyelv tanulásában. A Shrek című animációs filmből tervezzük a következő produkciót.

Fotó: Laskovics Márió

Köszönjük az ismerősünknek, hogy Mariannak három fellépőruhát is adott – tette még hozzá az anya-lánya páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!