Hírek

2017.01.19. 19:10

Megmutatja Dörgicse értékeit a világnak a község új vezetője

Dörgicse - Elsősorban a közösségépítésre és kulturális fejlesztésekre koncentrál majd Jánó Levente, a község új polgármestere.

Napló információ

Vasárnap időközi választást tartottak Dörgicsén, amit Jánó Levente független jelölt nyert meg. Az új polgármester fiatal ember: 1980-ban született. Lapunk eddigi életéről és terveiről is kérdezte. Jánó Levente elmondta, hogy gyerekkorában szülei munkája miatt szinte egész Európát bejárta és sok helyen élt. Laktak Romániában, Szerbiában, Olaszországban és Németországban. Iskoláit is részben itt végezte, és Németországba felnőttként visszatért.

Jánó Levente kistérségben gondolkodik, a falufejlesztésben számít a környező falvakra és Füredre is Fotó: Penovác Károly

Az elmúlt 12 évben Budapesten élt, ahol vállalkozásait vezette. Két éve egy üzleti terv miatt költözött Balatonfüredre, ahol párra is talált. Tavaly házasodott, és feleségével Dörgicsén vásároltak telket, itt szeretnének családot alapítani. Beleszerettek a tájba, az emberekbe, a nyugalomba. Dörgicsén összesen 310-en laknak életvitelszerűen, a nyári időszakban a nyaralókkal a település létszáma megduplázódik. Egyre többen fedezik fel ennek a kis falunak a kedvességét, szépségét. Jánó Levente tervei között szerepel, hogy Dörgicse értékeit a világnak is megmutassa, de fontosnak tartja azt, hogy a falu autentikus hangulatát megőrizzék. A település kulturális életének fellendítésére is vannak tervei: sok fiatal művész él már most is a faluban, kibontakozásuknak szeretne teret adni, de vannak idősebb, Dörgicséhez kötődő művészek is, akikre számít majd ebben a munkában.

Alapvetően kistérségben gondolkodik, a falufejlesztésben számít a környező falvakra és Balatonfüredre is. A közös önkormányzat miatt az együttműködés már adott, feladat, hogy minél többet hozzanak ki belőle.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!