Hírek

2017.05.03. 15:41

Szent Flóriánról emlékeztek meg

Veszprém – Ünnepélyes állománygyűlés keretében emlékezett meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról.

Napló-információ

Az állománygyűlésen Miskolczi Tibor tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta, Szent Flórián, vagyis Florianus az ókori Római Birodalomban, a mai Sankt Pölten területén elhelyezkedő városban született, s katonaként csatlakozott a tartományi sereghez, ahol katonai feladatai mellett a tűzoltóság megszervezéséért is felelt.

Dányi Béla tűzoltó dandártábornok (jobbra) a 2016-os év Veszprém Megyei Önkormányzati Tűzoltó-parancsnoksága címet adományozta a Sümegi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokságnak, melyet Marton Szilveszter tűzoltó parancsnok vett át

– Szent Flórián élete mindannyiunk számára példamutató és tanulságos. Amennyiben az általa felvonultatott értékek mentén éljük életünket, kiállunk bajtársainkért és tiszteljük a hagyományokat, a jövőben még sikeresebbek lehetünk és sokat tehetünk Veszprém megye mentő-tűzvédelmének további fejlődéséért – zárta beszédét az igazgatóhelyettes.

Nemcsak megyei díjakat adtak át a tűzoltónapon. Pápa Város Önkormányzata képviseletében Áldozó Tamás polgármester (balra) és Dányi Béla tűzoltó dandártábornok (középen) az Év Pápai Tűzoltója címet adományozta Nagy László tűzoltó törzsőrmesternek

Az állománygyűlésen Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, valamint a tűzoltósághoz kötődő civil szervezetek és városvezetők többeket megjutalmaztak kiváló munkájuk elismeréséül.

Nemcsak megyei díjakat adtak át a tűzoltónapon. Badacsonytomaj Város Önkormányzata képviseletében Krisztin N. László polgármester (balra) és Dányi Béla tűzoltó dandártábornok (középen) az Év Badacsonytomaji Tűzoltója címet adományozta Mészáros András tűzoltó őrmesternek

Az év hivatásos tűzoltója Kovács Péter tűzoltó alezredes, önkormányzati tűzoltója Piszter Csaba, önkéntes tűzoltója Bittmann József lett. A hivatásos tűzoltóságok közül 2016-ban a balatonfűzfői hivatásos tűzoltó-parancsnokság, az önkormányzati tűzoltóságok közül a sümegi önkormányzati tűzoltó-parancsokság érdemelte ki az év tűzoltó-parancsoksága elismerést.

Az ünnepség zárásaként Porga Gyula polgármester mondott beszédet, s megköszönte a tűzoltók nap mint nap végzett áldozatos munkáját.

Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!