Hírek

2017.06.12. 17:45

Szezonnyitó a korszerűsített, családias jellegű strandon

BALATONEDERICS Strandidő hiányában is jól szórakoztak az idei szezonnyitóra összegyűltek szombaton a fürdő területén.

Tóth B. Zsuzsa

A Balaton koszorúzását követően Töreky Lászlóné polgármester arról beszélt, hogy rendhagyó az idei évi szezonnyitó, mert a strand megújulását is ünnepelhetik.

A Listvándi csillagok a balatonedericsi szezonnyitón Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- A felújítási pályázaton 29 milliót nyert a település. Az összegből eddig járdák épültek és füvesítettünk. Hamarosan a helyükre kerülnek a világító testek, a vízparti hangosbemondó oszlopra terveink szerint viharjelző kerül hamarosan és több más feladatot is meg kell oldani még ebben a hónapban. Szeptemberben felújítjuk az évek óta lezárt mosdót, amelyből öltözőket alakítunk ki. Tervezzük jövőre a régebben épült öltözősor felújítását is, valamint a kerítést ugyancsak rendbe kell tenni és sok új szabadtéri játékra pályázunk - mondta a polgármester.

Hangsúlyozta, hogy a strandon továbbra is a családias jelleg megtartására törekednek. Ígérte, hogy a következő években is fejlesztik, szépítik a fürdőt. A szezonnyitón horgász-, ulti- és főzőversenyt rendeztek, valamint kulturális műsor és bál várta a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!