Hírek

2013.05.09. 12:04

Meghiúsult fűzfői gyilkosság: maradnak előzetesben

Veszprém - A bíróság három hónappal, augusztus 12-ig meghosszabbította az előzetes letartóztatását dr. H. Tamás veszprémi ügyvédnek és két társának, akiket a rendőrség emberölés előkészületével gyanúsít.

Halmos György

A Veszprémi Törvényszék szóvivője, Dülkné dr. Pintér Zsunanna elmondta: a bíróság az előzetes letartóztatást a szökés, elrejtőzés, összebeszélés és a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

A rendőrségi nyomozás jelenlegi adatai szerint H. Tamás veszprémi lakos elhatározta, hogy szekszárdi ismerősét, vagyonának megszerzése érdekében megöli, ehhez társakat is talált, a 39 éves M. Béla balatonalmádi és a 46 éves Sz. Attila balatonfüredi férfi személyében, vagyis a bűncselekmény másik két gyanúsítottját.

A terv az volt, hogy a sértettet egy fűzfői házba csalják, ott végeznek vele, a holttestet pedig eltüntetik. A cselekmény részleteit pontosan megtervezték, a feladatokat elosztották egymás között. A rendőrök egy időpontban, egyszerre három helyszínen csaptak le, megakadályozva a gyilkosságot. A rendőrség gyanúja szerint a felbujtó H. Tamás volt, és Sz. Attilán keresztül fogadott bérgyilkost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!