Hírek

2015.03.07. 06:06

Halálos baleset a Ganna-Döbrönte felé vezető úton - Esély sem volt a megmentésére

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt március 7-én 1 óra 10 perc körül a 83-as számú főútat Gannával és Döbröntével összekötő 84102-es út 2. kilométerszelvényében.

Polgár Tibor

Járművezetés ittas állapotban elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 19 éves malomsoki férfi ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán - közölte  a megyei rendőr-főkapitányság.

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt március 7-én 1 óra 10 perc körül a 83-as számú főútat Gannával és Döbröntével összekötő 84102-es út 2. kilométerszelvényében. Eddig tisztázatlan körülmények között a Pápa irányából Döbrönte felé tartó személygépkocsi malomsoki vezetője elveszítette uralmát a jármű felett. Az autó megcsúszott, majd az úttest mellett található árokba sodródott, ahol egy korábban kivágott fa csonkjának ütközött, majd megpördült és korábbi haladásával ellentétes irányban állt meg.

Az autóban három fiatal utazott, a biztonsági övet egyikük sem használta. Az autót vezető 19 éves malomsoki férfit és a mellette helyet foglaló, 19 éves balatonalmádi illetőségű nő a balesetben megsérült. A gépjármű hátsó ülésén utazó 19 éves pápai férfi a helyszínen életét vesztette.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

Esély sem volt a megmentésére

Információnk szerint egy döbröntei buliba tartott az a három fiatal, akik autójukkal balesetet szenvedtek szombaton éjjel. A Renault típusú személygépkocsit vezető 19 éves malomsoki fiatalember és hasonló korú barátnője az említett buliból elindult Pápára egy barátjukért, hogy kivigyék őt Döbröntére. Pápáról kiérve rákanyarodtak a Döbröntére vezető útra, majd megtörtént a tragikus baleset. Úgy tudjuk, a hátsó ülésen utazó 19 éves pápai fiú kizuhant a szélvédőn és a teste az összeroncsolódott gépjármű alá szorult. A tűzoltók csak speciális emelőpárnával tudták kiszabadítani. Az áldozat olyan, az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, hogy megmentésére esély sem volt. A másik két fiatal saját maga szállt ki az árokba került autóból. A balatonalmádi illetőségű lánynak súlyos, a sofőrnek pedig könnyű sérülései keletkeztek, őket a mentők a veszprémi kórházba szállították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!