Hírek

2014.06.29. 10:46

Július 1.: csak ügyeleti rend

Július 1-je Semmelweis-nap, amely az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap. Így ezen a napon az ügyeleti rend szerint biztosítják a sürgős esetek ellátását az egészségügyi szolgáltatók.

Varga Domokos Péter

Ez vonatkozik a háziorvosi és a kórházi ellátásra is. A gyógyszertárak többsége július 1-én zárva lesz. A gyógyszerellátás a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint biztosított, a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját, továbbá a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az év minden napján, 24 órában működő Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat a hosszú hétvégén is hívható, ha mérgezés gyanúja merül fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!