Hírek

2017.03.24. 21:09

Később sötétedik majd

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, egy órával kevesebbet fogunk majd aludni.

Piltman-Horváth Barbara

Sokan nem szeretik a tavaszi átállítást, mert egy órával kevesebbet lehet csak aludni, vagy egy órával kevesebb jut a bulizásra. Én viszont szeretem, mert még ha a munka el is húzódik estig, mégsem sötétben indulok haza. Ha már az indulásnál tartunk: ne felejtsük el óráinkat igazítani a menetrendekhez is, nehogy valaki ezért csússzon le buszról, vonatról, vagy éppen a várva várt Forma-1-es szezonnyitó futamról.

A MÁV-Start Zrt. közleménye szerint egy-két vonatot is érint az átállítás, így például azok a belföldi vonatok, amelyek kettő óra előtt indulnak, már a nyári időszámításnak megfelelően, legfeljebb 60 perccel később érkeznek a következő állomásra. Az eredetileg kettő és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat három órakor indítják el. Az időszámítás-változás miatt a nemzetközi vonatok is késhetnek, ezért érdemes odafigyelni, és belekalkulálni az átállítást a hosszabb járatokon, esetleg pontos információt kérni a pénztárakban. A kevesebb alvásért pedig kárpótol minket az egyre melegebb idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!