Hírek

2017.07.14. 17:21

Láthatóan evangélikus - Villámcsődületet szervezett a gyülekezet a veszprémi Óváros téren

VESZPRÉM - Az Erős vár a mi Istenünk című ismert Luther-ének, „az evangélikusok himnusza” hangzott el az Óváros téren.

Balla Emőke

Láthatóan evangélikus. A Magyarországi Evangélikus Egyház szeretné bemutatni a gyülekezeteiben és közösségeiben folyó értékközvetítő munkát. Így tett a veszprémi evangélikus gyülekezet is, amikor a reformáció 500. évében villámcsődületet szervezett a városközpontban.

A gyülekezet tagjait hívták, hogy mutassák meg magukat, azt, hogy létezik  evangélikus közösség,  énekeljék el az Erős vár a mi Istenünk című Luther-éneket.

Hozzájuk csatlakoztak Veszprém Város Vegyeskarának és a Gizella Nőikarnak tagjai, valamint a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar, Demel Eszter vezetésével. A flashmob ötletgazdája és megvalósítója Krámer György, a Pannon Várszínház  koreográfusa, aki pontosan megtervezte a rövid előadást.

Az ének első versszakát Farsang Máté kezdte egy asztalra felpattanva, hozzá kapcsolódott Trócsányi Gergő, a Hollywoodoo együttes énekese, az ÉsTe formáció egyik kiötlője, majd a Gárdonyi zenekar folytatta.

Az ének második verszakát a hölgyek, a  harmadikat a férfiak énekelték, a negyediket  együtt zengte mindenki: „Mienk a menny örökre!” Az Óváros téri Rozé, rizling és jazz napok résztvevői meglepetéssel fogadták az egyedülálló produkciót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!