Hírek

2016.09.02. 14:15

Megújult a tornaterem a Kazinczyban

Tapolca - Közel nyolcmilliós összefogással újult meg a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Kazinczy tagintézményének tornaterme, amely a kosárlabda-szakosztálynak is helyet ad.

Tóth B. Zsuzsa

Bodor Tamás tagintézmény-vezető a pénteki avatóünnepségen köszönetet mondott az összefogásért a támogatóknak.

- A tornaterem új, modern parkettborítással rendelkezik, így a testedzéshez, sportoláshoz ideálisak a körülmények. Példaértékű az összefogás, a pályázati támogatáshoz az önkormányzat is hozzátett,
illetve több helyi vállalkozó ugyancsak. Intézményünk kezdetektől befogadta a városi kosárlabda-szakosztályt már akkor is, amikor még
szó sem volt a felújításról - mondta a tagintézmény vezetője. Dobó Zoltán polgármester szerint fontos lépés volt a város életében a beruházás.

Gémes Levente segít kosárra dobni a szakosztály egyik tagjának   Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- A gyerekek ügyében fogtunk össze, elengedhetetlen, hogy a bajnokok kinevelése érdekében megtegyünk mindent. A felújítást több hasonló beruházás követi majd terveink szerint - mondta a polgármester, és méltatta, követendőnek nevezte a szakosztály vezetője, edzője, Molnár Lajos munkáját. Utóbbi elmondta, hogy a hároméves szakosztály hat iskolában 180 gyereket mozgat meg az edzéseken. Gémes Levente négyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa- győztes kosárlabdázó dobta az első kosarat, majd a szakosztály utánpótlástagjai mutattak be gyakorlatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!