Hírek

2014.06.10. 14:46

Milliókat nyúlt le a hajléktalanok által aláírt papírokat felhasználva

Veszprém - Tizenhat millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el a bíróság azzal a férfivel szemben, akit jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

Mátételki András

A veszprémi B. Roland két ismerősével úgy döntött 2006 végén, hogy azok megvásárolják az elsősorban útépítéssel foglalkozó, jelentős megrendelésekkel bíró, hitelképes Hauler Kft.-t, miután egy „szakértő” rendezettnek találta a könyvelését. A kft. komoly gépparkot üzemeltetett, amit a 41 éves vádlott is megtekintett.

Miután kiderült, hogy a megvásárolt kft.-nek jelentős kintlévőségein túl tartozásai is vannak, a háromtagú társaság úgy döntött, hogy vevőt keresnek, s értékesítik a céget. Két hajléktalanra rásózták a kft.-t (akik ezért 25 ezer forintot kaptak) úgy, hogy egyikükkel több üres, a Hauler Kft. fejlécével és pecsétjével ellátott  papírt írattak alá, melyek közül legalább kettő a vádlotthoz került.

A tulajdonváltást követően a lízing gépek után már nem fizették a díjakat, de a Lombard Lízing Zrt.-nek még időben sikerült visszaszereznie az eszközöket.

B. Roland tudomást szerzett arról, hogy a gépek értékesítését követően a Hauler Kft.-nek jelentős túlfizetése keletkezett, ezért trükkös módon - felhasználva a kitöltetlen papírokat - ismerősének a bankszámlájára utaltatta a több mint 16 millió forintot. Ezt követően pedig személyesen vette fel készpénzben a summát egy budapesti bankban. A pénz az eljárás során nem térült meg.

A Veszprémi Törvényszék B. Rolandot, akit korábban már kétszer elítéltek közokirat-hamisítás miatt, csalás bűntettében és folytatólagosan elkövetett magánokirat- hamisítás vétségében mondta ki bűnösnek, s jogerősen három évre felfüggesztett egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte. A vádlottnál 16 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendeltek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!