Hírek

2012.04.18. 12:09

Sivataggá változott Tapolca - Hasznosabb lesz a teve, mint az autó?

Tapolca - A Szaharát idézi a város észak-nyugati szélén az egyre nagyobb területet ellepő, homokhoz hasonlatos, egészen finom por. Többen viccnek vették az interneten megjelenő képeket, pedig szó sincs humorról ebben az esetben.

Szijártó János

Sajnos, a sivatagosodás apró jelei immár itt is nyomon követhetők, hiszen a szokatlanul száraz, aszályos évszak következtében, a tavaszi mezőgazdasági munkálatok megkezdésével került felszínre a probléma. A volt városi strand és a mellette lévő üzem bőven kapott a homokból, a szél helyenként méteres, vagy nagyobb dűnéket épített.

Előbb az árkos, üreges részeket töltötte fel, majd az aszfaltozott utat is részben belepte. Helyenként fél sávra szűkült a közlekedésre normálisan használható útfelület. Mezőgazdasági gépek dolgoznak a szomszédos földön, a szél pedig hordja a finom port a város irányába. Az arra rendszeresen közlekedők közül többen már azzal ironizálnak, hogy autó helyett tevére váltanak. Bár a probléma kétségtelenül nem vicces.

Császár László polgármester lapunk kérdésére elmondta, hogy már egyszer eltakarították az útra került homokot, el is szállítottak belőle, és a továbbiakban is figyelemmel kísérik az (út)viszonyokat. Hozzátette, bízik abban, hogy a gazdálkodó a körülményekhez igazítja tevékenységét, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!