Hírek

2013.08.05. 13:42

Tüzek a Bakonyban

Az elmúlt órákban két nagyobb tűzesethez is riasztották a katasztrófavédelem munkatársait Veszprém megyében.

MTI

Délután negyed négykor Gyulafirátót körzetében gyulladt ki hatvan darab körbála, illetve a hozzájuk tartozó, körülbelül egy hektárnyi száraz fű. A helyszínre a veszprémi tűzoltóság két egysége vonult ki, illetve Balatonfűzfőről és Siófokról érkezett két vízszállító gépjármű. A honvédség szintén két gépjárművel és 5000 liter vízzel segíti az oltást. 

Szintén délután, fél ötkor az eplényi sípálya közelében hetvenkét darab körbála gyulladt ki. Itt a péti, balatonfűzfői illetve székesfehérvári tűzoltók teljesítenek szolgálatot és biztosítják az oltáshoz szükséges vízszállítást.

 

 


Tűzvizsgálat indul az eplényi bálatűz ügyében

Tűzvizsgálat indul a hétfőn Eplény közelében keletkezett bálatűz ügyében - tájékoztatott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. Lukács Krisztián elmondta: az egyes, kiemelt fokozatban elrendelt oltást befejezték a tűzoltók az eplényi sípálya közelében, ahol 72 körbála égett. Veszprém megye másik településén, Gyulafirátóton is eloltották a tüzet, ott 60 körbála kapott lángra. Mivel a tűz honvédségi területen keletkezett, a honvédség dönt arról, hogy elrendeli-e a tűzvizsgálatot - fűzte hozzá. /MTI/

A kép a 82-esről készült, Gyulafirátótnál (Olvasói fotó: Kiss Milán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!