Hírek

2012.12.30. 13:03

Új Babilon épül

Két óra negyven percig tartott az ötven éves Omega együttes jubileumi koncertje szombaton este a Veszprém Arénában.

Gajdos József

Önmagában a 160 perc zene nem minősíti a programot, de az igen, hogy a közönség végigtombolta a rockmaratont. 

Nagy várakozás előzte meg a turnézó Omega veszprémi fellépését, abszolút telt ház fogadta a veterán zenészeket. Ők pedig, hogy ünnepélyesebbé tegyék a hangulatot, szimfonikus zenekari kísérettel játszottak. Jómagam negyven éve láttam először az Omegát élőben, és most voltam a negyedik koncertjükön, de a legjobban ezúttal szóltak. Tökéletes volt a hangzás, bármelyik világsztár megirigyelhetné. A Veszprém Aréna falai pedig majd három órán keresztül kibírták a hihetetlen hangerőt.

 



A húsz vonós és fúvós, a hét rockzenész és a három vokalista kitett magáért, feledhetetlen élménnyel ajándékozta meg a koncert közönségét. Több áthangszerelt számot Kóborék nélkül játszottak a szimfonikusok a rajongók énekétől kísérve. Igazi nosztalgiabuli kerekedett, hiszen ötven év legjobb zenéit válogatták be a műsorba, de a nézőknek mégis hiányérzetük volt, addig szólt a vastaps, mig a Léna taktusait nem hallották meg. Majd jött még a ráadásban a Petróleumlámpa, A gyöngyhajú lány és legvégül A régi csibészek. A fél évszázada az élvonalban szereplő együttes tagjai fiatalosan, lendületesen zenéltek. Ez a biztosíték arra, hogy látjuk még őket újabb koncerteken fellépni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!