biztonság

2019.03.16. 07:00

Tavaszi közlekedési tanácsok – hogy mindenki hazaérjen

A biztonság érdekében nagyon fontos a tavaszi időjárási körülményekhez való alkalmazkodás, fogalmazott a rendőrség.

Kovács Erika

Forrás: pixabay.com

Így nappal kellemes meleg van, de éjszaka és hajnalban még lehet fagypont alatti hőmérséklet, amitől csúsznak az utak, ezért a téli gumiabroncsok lecserélését a rendőrség még nem javasolja. A napos, száraz időben egyre több az utakon a kerékpáros, motoros, akikre figyeljenek az autósok, mert télen a rutinjuk megkopott. A rendőrség a motorosoknak tanácsolta, indulás előtt ellenőrizzék a világító berendezéseket, a gumikat, a fékeket, a kormányt, viseljenek védőruházat bukósisakot.

A balesetek elkerülésért tartsák be a sebességhatárokat, figyelembe véve az időjárási-, látási-, út-, és forgalmi viszonyokat. A kerékpárosoknál is nagyon fontos a láthatóság, ezért viseljenek feltűnő színű mellényt, ruhát, és zebrán a kerékpárról leszállva, és azt tolva közlekedjenek. A gyalogosok csak akkor lépjenek az úttestre, amikor felvették a járművezetőkkel az úgynevezett szemkontaktust, és látják, hogy valóban észrevették átkelési szándékukat, és biztosítani tudják nekik az elsőbbséget.

Éjszaka vagy korlátozott látási viszonyoknál mindig viseljenek láthatósági mellényt, világos ruhát. A rendőrség kiemelte, a szülők saját példájukkal sokat tehetnek a biztonságért gyermekeik előtt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!