riasztófegyver és ökölcsapások

2019.01.18. 07:00

Tettlegességig fajult a szomszédviszály egy Tapolca melletti faluba az ugató kutyák miatt

A kutyák ugatása annyira kihozta a sodrából a vádlottat, hogy riasztófegyverével szomszédja ebeire támadt. Nem maradt el a megtorlás.

Mátételki András

Egy Tapolca melletti faluban lakó szomszédok nem igazán voltak jó viszonyban, ugyanis tavaly júliustól Cz. N. (35) kutyái rendszeresen ugattak éjszaka, amitől a gépkocsivezetőként dolgozó Sz. E. nem tudott rendesen aludni. (Az elsőrendű vádlott öt kutyát tartott kennelben.)

Amikor a múlt év augusztusában az esti órákban a négylábúak ismét hangos ugatásba kezdtek, Sz. áttelefonált, hogy szomszédja hallgattassa el a kutyáit. Miután nem történt semmi, Sz. fürdőköpenybe és papucsba bújt, így állított be szomszédjához. A két férfi az udvaron találkozott, ahol a másodrendű vádlott ezt a kijelentést tette: „majd én elhallgattatom a kutyáidat”. Ezután odalépett a kennelhez, s a riasztófegyverével egyszer a kutyák irányába lőtt. Több se kellett Cz.-nek, egy alkalommal ököllel úgy arcon vágta haragosát, hogy annak eltörött az orra, majd ruhájánál fogva öt-hat méterre ellökte magától. Amikor a lövöldöző arccal a földre esett, a kutyák gazdája a hátára térdelt, majd két-három alkalommal tarkón ütötte.

A tapolcai tárgyaláson mindketten tagadták bűnösségüket. Cz. N. azt mondta, kutyáit akarta megvédeni, Sz. E. pedig azzal védekezett, hogy ő csak a földbe lőtt, hogy megijessze az ebeket.

Szabó Zoltán bíró súlyos testi sértés miatt Cz. N.-t egy évre, „ellenfelét” fegyveresen elkövetett garázdaság miatt három évre próbára bocsátotta. A törvényszéken Cz. N. büntetését egy évvel felemelték. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!