2017.04.17. 10:17
A csodás búzafűlé - Ásványi anyagok, fehérjék vitaminok sokasága
Veszprém - A búzafű kipréselt levét sokan „zöld vérnek” is hívják, mert annyiféle hatóanyagot tartalmaz a klorofill mellett.
A búzafüvet préselés után szabad csak fogyasztani, mivel a cellulózrostokat tartalmazó növény az emberi gyomor számára emészthetetlen. A préselés során azonban kinyerjük az értékes komponenseket, így a a vitaminokat, enzimeket tartalmazó búzafülé már fogyasztásra alkalmas.
A búzafülé az oxigénnel nagyon gyorsan reakcióba lép, éppen ezért gyorsfagyasztással lehet a folyamatot megállítani és hatóanyagait megőrizni. Rohanó, stresszes világunkban sokan rendszertelenül táplálkoznak, kevés zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, melyből sokszor később betegségek, keringési problémák, vérszegénység alakulhat ki.
Sokan a búzafüvet a világ egyik legtáplálóbbnak és leginkább gyógyítani mondott élelmiszerének tartják. Aktív ásványi anyagok, fehérjék, vitaminok és nyomelemek is megtalálhatóak benne a klorofill mellett. Jótékony hatással lehet az emésztőrendszerre, székrekedésre, lúgosító, továbbá méregtelenítő hatással bír a szervezetünkre, serkentheti a szervezet daganatsejtekkel szembeni küzdelmét.
A klorofill a búzafülé egyik legfontosabb hatóanyaga, erős antioxidáns és méregtelenítő anyagként ugyancsak ismerik. Sokan a búzafüvet a világ egyik legtáplálóbbnak és leginkább gyógyítani mondott élelmiszerének tartják. Semmilyen, az egészségre káros mellékhatása nincs, viszont a fogyasztása jobb közérzetet biztosíthat, hosszabb idejű fogyasztása esetén kevésbé lehetünk fáradékonyak, a szervezet ellenállóbb lehet a betegségekkel szemben. Csak frissen préselt, vagy friss préselésből mélyfagyasztott búzafűlevet igyunk.
A hatása fokozható, ha éhgyomorra isszuk, majd fél órán át nem fogyasztunk semmit.