Kézilabda

2010.12.13. 14:25

Két meccs, három pont

Ajka, Várpalota - Mindkét NB IB-s férfi kézilabda együttes elégedetten zárta az évet. Az ajka első hazai győzelmét aratta, a Várpalota pedig pontot mentett a PLER II-vel szemben.

B. Virág Rita

VBSK-PLER II
33:33 (16:19)
Várpalota, 500 néző. V.: Pech, Vágvölgyi. Várpalotai Bányász SK: Szász  Molnár 6, Mazák 7, Szöllősi A., Gehardt 4, Nagy 5, Soha. Csere: Kosánczki (kapus), Méreg, Bárdos 3, Lassu 1, Varga 3, Simon 4 (4), Haszonics. Edző: Szoboszlay István.
Kiállítások: 14, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.
A férfi kézilabda NB IB zárófordulójában nagy iramot diktáltak a vendégek, amit a Várpalota csak nehezen tudott felvenni. A gyorsan és ügyesen kézilabdázó PLER II fiataljai a félidő végéig három gólos előnyre tettek szert. Fordulás után hatra nőtt a VBSk hátránya, azonban Szboszlay edző időkérés után rendezte a sorokat és az utolsó 13 percben egyenlített a Bányász. Öt másodperccel a vége előtt hétmétereshez jutott a PLER II, ám a fiatal Szász kapus megfogta a büntetőt, pontot mentve csapatának.
Az ellenfél legjobbjai: Papp 9, Martinics 7.

KK Ajka-Tököl
29:24 (16:13)
Ajka, 150 néző. V.: Arnold, temesi. Le Belier KK Ajka: Andorka  Farkas 10 (2), Pavelka 1, Ferencsik 2, Erőss 2, John 5, Kovács Zs. 7 (1). Csere: Cziráki, Heizer (kapusok), Ignácz 2, Hidi, Meiczinger, Mékli. Edző: kaló Sándor.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 8/4.
A másik találkozón is a vendégek kezdtek jobban (3:6), azonban a hazaiak időben eszméltek és felzárkóztak, sőt a vezetést is átvették (8:7). Ezután percekig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd nagy hajrá után az Ajka jutott három gólos előnyhöz. Térfélcsere után is nagy lelkesedéssel harcolt a házigazda, a 45. percben már öt góllal is vezetett (22:17). A tököliek a végjátékban még egyszer visszakapaszkodtak, de a két pont megszerzése nem forgott veszélyben.
Az ellenfél legjobbjai: Savon 8 (3), Rácz 5.

Mindkét NB IB-s férfi kézilabda együttes pontot szerzett az év utolsó bajnokiján (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!