Kézilabda

2011.05.08. 13:41

Hogy lett ebből kettő?

Csurgó - Rémálomszerű első negyven perc után remek záró húsz perc következett, így csak két góllal nyert a Csurgó a Balatonfüred ellen a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita


27:25 (17:11)

Csurgó, 500 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P. Csurgói KK: NIKOLIC  Miss 4 (1), OLÁH 5 (1), Pavlovic 3, SZÖLLŐSI SZ. 5, CIFRA 4, Nagy 3. Csere: Borsos, Frey 1, Vadkerti 1, Széles 1. Edző: Bakó Botond. Balatonfüredi KSE: Szabó  Tombor 4, KOVÁCS 4, Ivanov, Kis 2, Szöllősi B., Pásztor 2. Csere: SZATHMÁRI (kapus), SANDRK 9 (1), Salamon 2, Lelkes 2, Németh. Edző: Sótonyi László.
Kiállítások: 16, ill. 20 perc (ebből két kizárás: Szöllősi a 27., Pásztor az 59. percben).
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.

Csurgói KK-BKSE

Az 5-8. helyért zajló rájátszásban Sandrk és Miss góljaival kezdődött a találkozó, az ötödik percig más nem is tudott betalálni (2:2). A nyolcadik percben már a Csurgó vezetett. A házigazda jó ritmusban, dinamikusan kézilabdázott, míg a túloldal játékát idő előtt ellőtt labdák, rossz helyzetkihasználás, gyenge védekezés jellemezte. Sótonyi mester 9:5-nél időkéréssel próbálta övéit felrázni, de hiába, Oláh 10:5-re növelte a különbséget. Sandrk törte meg az öt perces füredi gólcsendet, de a vendéglátók szinte azonnal válaszoltak. A félidő hajrája 14:8-as állásról kezdődött, a hat gólos differencia a sípszóig nem is változott.

 

Szünet után folytatódott a balatoniak vesszőfutása, a Csurgó pillanatok alatt kilenc gólra hízlalta a különbséget (23:14). A játék képe a 41. percben varázsütésre megváltozott. A Balatonfüred egyre összeszedettebb, koncentráltabb teljesítményt mutatott. Élen járt a csapatkapitány, Pásztor, aki előbb két kiállítást is kiharcolt, majd két góllal 23:17-re hozta fel övéit. Óriási harc zajlott a pályán, a Csurgó csak nagy nehezen talált rést a vendégek 5-1-es védelmén. A nagy kapaszkodásban 26:22-nél ziccert rontottak a fürediek, ekkor három helyett öt lett közte Oláh mázlista találatával. A végére sem adta fel a BKSE, mindent megtett a felzárkózásért, ám az idő már elfogyott.

Az első félidő katasztrófális vereséget ígért, ám a Füred becsületből is küzdött és válallható különbségű, sőt szoros vereséget szenvedett.



Bakó Botond: - Az első félidőben hiába szereztünk megnyugtató előnyt, ezt a másodikban elherdáltuk. Füreden is nyerni szeretnénk.

Sótonyi László:
- Nagyon rossz szellemben kézilabdáztunk negyven percen keresztül és kilenc gólos előnyt adtunk a Csurgónak. Az utolsó húsz percben már tudásunkat megközelítve játszottunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!