Kézilabda

2012.07.21. 05:18

Ketten a vb-bronzcsapatból

Veszprém - Két veszprémi hölgy is ott volt abban a junior kézilabda válogatottban, amely a sportág egyik legnagyobb sikerét érte el: bronzérmes lett a csehországi vébén.

Novothny Ottó

Hrankai Regina kapusként, Takács Bianka pedig beállósként kapott szerepet Róth Antal korosztályos válogatottjában.

Mindkét húsz esztendős hölgy veszprémi színekben húzhatta magára a válogatott mezét, sőt Takács a megyeszékhelyen ismerkedett meg a sportág titkaival.
A világbajnokságot a csehországi Ostrava városában rendezték meg. A lányok elmondták, hogy a pokoli melegben nem volt légkondicionáló a szállodában és bizony ettek már finomabbat is, mint a vébén kapott ellátás, de elsősorban természetesen a mérkőzésekre koncentráltak.
Uruguay ellen kezdtek a magyarok és a két veszprémi sok időt töltött a pályán a megnyert mérkőzésen. Ezt követte a spanyolok elleni győzelem, a szerbek elleni döntetlen, a dánokkal szembeni vereség, majd a kínaiakat is megverték.

A házigazdákon simán túlléptek a továbbjutás után, majd a lengyeleket is kétvállra fektették. A négy között kikaptak a franciáktól, hogy aztán bronzmeccsen újra a szerbekkel  nézzenek farkasszemet. Megint iksz lett és a hosszabbításban a magyar lányok kiérdemelték a világbajnoki bronzérmet, felállhattak a dobogó harmadik fokára.

- Az első mérkőzésen sokat voltam pályán, utána viszont Pásztor Betti nagyon jó formát mutatott, így kevesebbet játszhattam - mesélte Hrankai Regina.  - Előfordult, hogy kevésbé tudtam felvenni a ritmust csereként beállva, máskor sikerült elkapnom a fonalat, de összességében nagyszerű élmény volt ez a világverseny. Most Egerbe igazoltam, ahol a kézilabdázás mellett tudok az egyetem nappali tagozatán tanulni. A csapat NB I/B-s, de remélem, hogy feljutunk a legjobbak közé. Remélem sok játéklehetőségem lesz, hiszen első számú hálóőrként szerződtettek.
 
- Általában tíz-tizenöt percet kaptam az összecsapásokon - vette át a szót Takács Bianka. 

- Annak különösen örülök, hogy két fontos meccsen, a negyeddöntőben és a harmadik helyért lejátszott találkozón is sorsdöntő gólokat lőhettem. Természetesen csodálatos kaland volt ez a világbajnokság és a bronzérem is nekünk csillog a legszebben. A jövő? Maradok "itthon", ami egyben azt is jelenti, hogy az egyetlen leszek a vegyes együttesben, aki a veszprémi színeket képviseli. Ettől függetlenül Győrbe költözöm, hiszen ott edzünk és csak a hazai találkozóinkra jövünk a Március 15. úti csarnokba. 

 

 



Hrankai Regina (181 centi magas) Marcali, Siófok, Nagyatád és Nagykanizsa után igazolt a Veszprém Barabás Duna Takarék KC-hoz. Takács Bianka viszont veszprémi, saját bevallása szerint Horváth Tibortól tanult a legtöbbet. A beállós hölgy száznyolcvan centiméter magasra nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!