Kézilabda

2012.09.19. 05:04

Ismét újonc ellen: A Veszprém Vácot, a Füred a PLER-t fogadja

Balatonfüred, Veszprém - A vártnál könnyebb pécsi siker után szerdán sokkal nehezebb falat következik a Balatonfüredi KSE férfi kézilabdázói számára: remélhetőleg a PLER nem akad meg a torkán a Sótonyi-tanítványoknak. Az MKB Veszprém KC az újonc váciakat fogadja.

Munkatársainktól

Újabb újonccal méri össze tudását a veszprémi férfi kézilabdacsapat, amely múlt hét pénteken Cegléden lépett pályára, szerdán 18 órakor pedig a másik NB I-es feljutót, a Vácot fogadja az arénában.

A Bajnokok Ligája-szereplés miatt összesűrített programban immáron ötödik bajnokijára készül ebben a hónapban az MKB Veszprém KC. A címvédő a papírformának megfelelően a PLER-FTC, a Kecskemét, a Csurgó és a Cegléd csapatán is könnyedén átlépett, de mindegyik összecsapás megmutatta: a több új játékost is felvonultató gárdának akad még mit gyakorolnia a szeptember 29-i BL-rajt előtt.

Az idő sürget, Carlos Ortegának már csak két mérkőzés áll rendelkezésre a szlovén Celje elleni hazai találkozóig. A spanyol szakvezető a ceglédi mérkőzés (21:39) után pozitívan nyilatkozott alakulata játékáról. Főként a koncentrációt és a védekezést dicsérte, amely lehetővé tette "sok könnyű gól" szerzését. Az MKB szerdán a Vác ellen fejlesztheti tovább önmagát, a mérkőzésen várhatóan visszatérhet a csapatba Schuch Timuzsin, aki felépült sérüléséből.

A fürediek az előző héten Pécsett 31:23-as sikert könyvelhettek el. A találkozón pályára lépett az újonnan igazolt spanyol irányító, Oscar Rio is.
 
- Az első tíz percben rendkívül gólratörően kézilabdáztunk, és ennek meg is lett az eredménye. Ahhoz képest, hogy az új játékmesterünk csupán egyet edzett velünk, nagyon jól mozgatta a csapatot, jól szervezte a játékot, és remélem, ezután is így lesz, sőt még gólerősebben kézilabdázik majd. Annyit mondhatok, igazi profi - foglalt össze Sótonyi László, a fürediek mestere.
 
Szerdán 18.30 órától a PLER együttesét fogadja hazai pályán a BKSE.

- Mindig nehéz ellenfél a PLER, az idei szezonra ráadásul komolyan megerősödtek. Laurencz, Pavlovics és Paul is remek játékosok. Mivel a riválisunk mindenkire veszélyes lehet,  ezért hatvan percen át koncentrálnunk kell. Nem titkoljuk, győzni szeretnénk és ezért mindent megteszünk. Kis Ákos játéka továbbra is kérdéses, ha nem muszáj, nem kockáztatjuk a pályára lépését.

 

Arany és ezüst érdemkeresztek

Az idei remek olimpiai szereplésért több veszprémi válogatott kézilabdázó is országos kitüntetésben részesült. Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a második olimpiáján szereplő, és Athén után Londonban is negyedik helyet szerző Császár Gábor, Fazekas Nándor, Iváncsik Gergő, Laluska Balázs, Carlos Perez és Nagy László. Az idén ötkarikás debütáló Gulyás Péter és Schuch Timuzsin  Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!